notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 hatékony spórolási tipp gazdag emberektől: Így spórolnak a gazdag emberek: 10 hatékony spórolási tanács a világ leggazdagabbjaitól

hirdetes

10 hatékony spórolási szabály, amit gazdag emberektől lestünk el

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha egy mondatban kellene megfogalmazni a gazdagság titkát, akkor az így hangozna: Keress sok pénzt, de közben ne költs sokat! Persze a valóságban ez a képlet sokkal bonyolultabb, kezdve azzal, hogy nehéz sokat keresni, de még talán ennél is nehezebb a megkereset pénzt nem elkölteni. A következőkben mutatunk 10 olyan tippet, amivel egyszerűbb lesz spórolnod, azaz nem elköltened a nehezen megkeresett pénzösszeget!

10 spórolási tanács

#1: 24 órás szabály

Impulzus vásárlásnak hívjuk, amikor egy hirtelen döntés hatásár megveszünk valamit, amit egyébként anélkül, hogy megláttuk volna a polcon nem vettünk volna, mondjuk egy szelet csokit, egy rágót, vagy éppen egy csinos ruhát, méregdrága parfümöt, hagy ne folytassuk a sort! A gazdag emberek ennek leküzdésére az úgynevezett 24 órás szabályt használják. Mielőtt valami nagyobb értékű vásárlást eszközölnének, értsd nem egy 100 Ft-os rágót vesznek, 24 órányi gondolkodási időt hagynak maguknak, hogy ez idő alatt eldöntsék, biztosan szükség van-e erre a dologra vagy sem, csak akkor vesznek meg valamit, ha egy nap múlva is azt gondolják, hogy kell. Ezzel el lehet kerülni, hogy egy ezredik cipőt, táskát, telefontokot, vagy bármi mást vegyél. De a rágó esetében is felteheted a kérdést: erre szükséged van valóban, vagy csak szeretnéd, és meg tudsz lenni nélküle? 

hirdetes

#2: Ne csak csinálj költségvetést, tartsd is magad hozzá!

Csinálj költségvetést, jobban mondva egy hatékony költségtervet, folyamatosan kövesd nyomon a bevételeidet, és kiadásaidat is! Pénzügyi szakemberek szerint az a legjobb, ha a bevételeidet az alábbi módon költöd el: 50%-ot szánsz a létfenntartáshoz szükséges dolgokra: rezsi, hiteltörlesztés, élelmiszer; 30%-ot személyes kiadásokra: hobbik, sport, divat, nyaralás, kultúra, és sorolhatnánk 20%-ot pedig megtakarítasz.

hirdetes

#3: Használd is, amit spórolsz!

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy spórolnak, nem vesznek kávét, édességet, és hasonlók, viszont az ezen nyert pénz nem gyűjtik, hanem egyéb kiadásokra használják fel. Így pedig az egész értelmetlennek tűnik, és elveszthet a motiváció! Tedd egy befőttesüvegbe a csoki, vagy kávé árát, és kövesd nyomon, ahogy egyre csak gyűlik a pénz, valamire, amit megszeretnél venni!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

logisztika

A vállalatnál szétszórtan elhelyezkedő, de a termék fizikai mozgatásához kapcsolódó... Tovább

piac verseny

Az azonos fogyasztókért folytatott verseny, amely kiterjedhet a potenciális fogyasztókra és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek