notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 hatékony spórolási tipp gazdag emberektől: Így spórolnak a gazdag emberek: 10 hatékony spórolási tanács a világ leggazdagabbjaitól

hirdetes

10 hatékony spórolási szabály, amit gazdag emberektől lestünk el

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

10 spórolási tanács

#4: Biztos nyerünk az akción?

Készlet kisöprés, végkiárusítás, szezonvégi leárazás, a második fél áron, mind, mind nagyon jól csengenek, de vajon tényleg nyersz ezeken az akciókon? Az igazság az, hogy hogy a legtöbb ilyen akcióval, csak felesleges kiadásokba hajszoljuk magunkat, bármit megveszünk, amin piros címkét látunk, hiába nincs rá semmilyen szükségünk. Őszintén neked hány ilyen kacat áll a szekrényedbe, amit egy-egy ilyen szuper akció keretében sikerült megvenned, de sosem használtad? A gazdag emberek szerint, az akciókban való felesleges pénzverést úgy lehet hatékonyan megelőzni, ha egy listával készülünk ilyenkorra is, és legyen bármilyen olcsó bármi, nem vesszük meg, hacsak nincsen a szükséges dolgok listáján. Hiszen bármit veszünk ezen felül, az csak felesleges kiadás lesz, ezt jól jegyezd meg!

hirdetes

#5: Ne spórolj olyanokon, amik bevételt hozhatnak

Befektetés nélkül nincsen nyereség, ezt minden üzletember tudja, és ez a hétköznapi életben is így van! Ha nincs egy jó laptopod, amin a munkádat végezhetnéd, vagy nincs egy jó öltönyöd, amiben tárgyalásokra mehetsz, akkor lehet sosem éred el a célodat, amivel sok pénzt kereshetnél. Ha egy jó laptop kell ahhoz, hogy egy nyereséges projektet végig vigyél, vagy kell egy könyv, amiből tanulsz, esetleg egy tanfolyamot kell elvégezned, ne sajnáld rá a pénzt, ha tudod, hogy a végén visszahozza a befektetett összeget!

#6: Fizesd csak be a csekkeket!

Gazdag emberek arra esküsznek, hogy a kötelező költségeket, csekkeket már a fizetési kötelezettség keletkezésének napján ki kell egyenlíteni, hiszen ez segít tiszta képet rajzolni arról, hogy mennyi pénz marad a többi dologra. Ne halogasd a csekkek kifizetését, hiszen egyszer úgyis túl kell esni rajta, ezt te is tudod!

hirdetes

#7: Iktass be nem költős napokat!

Mikor volt olyan utoljára, hogy egy forintot sem költöttél? Se egy víz, se egy kávé, se két pogácsa, se semmi? Már a napját sem tudod igaz? Iktass be, olyan napokat, amikor nem költesz semmit, mert egyszerűen nincs szükséged semmire. Ez a gazdag emberek szerint nagyon jó gyakorlat, hogy kontroll alatt tartsd a pénzügyeidet és a költekezéseidet!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium bemutatkozása A tárca felelős a reálgazdasági... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek