notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 hatékony spórolási tipp gazdag emberektől: Így spórolnak a gazdag emberek: 10 hatékony spórolási tanács a világ leggazdagabbjaitól

hirdetes

10 hatékony spórolási szabály, amit gazdag emberektől lestünk el

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

10 spórolási tanács

#8: Elő a készpénzzel

Habár ma már nem túl népszerű a készpénzzel való fizetés, gazdag emberek mégis azt tanácsolják, hogy részesítsük előnyben ezt a fajta fizetést, főleg a mindennapos, kisebb, nem tervezett kiadások esetében, mert így sokkal könnyebb nyomon követni a kiadásokat. Nem kell böngészned folyamatosan a kártyaadataidat, elég a pénztárcádba nézned, és jól láthatod körülbelül mennyi pénzt költöttél, és mennyit költhetsz még. Ráadásul, ha a kasszánál meg kell számolnod a pénzed, nem egyszerűen csak érintened a kártyád, akkor a összeg is jobban az emlékezetedben marad. Ugye veled is volt már olyan, hogy fogalmad sem volt, mennyit fizettél a boltban, mert csak oda tartottad a kártyád és mentél is? Készpénzes fizetéssel ez nem fog előfordulni, mert még a visszajárót is átszámolod!

hirdetes

#9: Javítsd meg ahelyett, hogy eldobnád!

Egy olyan világot élünk, ahol mindig vásárolni kell, naponta jönnek ki az újabbnál újabb termékek, reklámok ezreivel találkozunk, amik arra késztetnek minket, hogy vegyünk új termékeket, dobjuk el a régit. De miért tennénk, még akkor sincs feltétlenül szükség újra, ha a régi elromlott. A gazdag emberek szeretnek befektetni, de emellett hisznek abban, hogy a befektetett pénzüket az utolsó szusszig ki kell használni, és ha valamit meg lehet javítani, kevés energia és pénz befektetésével akkor azt meg kell javítani, mintsem venni egy másikat! Persze a másik véglet, az azonnali eldobás mellett, a legvégsőkig való ragaszkodás, ami már nem biztos, hogy jó célt szolgál, vagy éppen nyereséges. Ép ésszel kell mérlegelni, megéri-e pénzt, és energiát rászánni, vagy egy újabba befektetni éri meg inkább?

hirdetes

#10: Olyan dolgokkal jutalmazd meg magad, amik boldoggá tesznek!

Sokan azzal érvelnek egy-egy nagyobb kiadás mellett, hogy „ezt igazán megérdemeltem”, „kell valami, ami boldoggá tesz”. És ez így is van! Ki mondta, hogy nem lehet költeni néha, olyan dolgokra, amik boldoggá tesznek? Nem kell minden garast a párna alá tenni, néha a kemény munkádért megjutalmazhatod magad, sőt jutalmazd is meg magad! De olyan dolgokat vegyél, amik tényleg boldoggá tesznek, és nem feltétlenül egy új cipő, vagy ruha tesz boldoggá, sokkal inkább egy élmény, vagy egy olyan tárgy, ami jó élményt varázsolhat, például egy túracipő, vagy egy bicikli.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

elõírás (specifikáció)

dokumentum, amely követelményeket határoz meg MEGJEGYZÉS: Egy... Tovább

metrológiai megerõsítés

olyan mûveletek összessége, amelyek annak biztosításához szükségesek, hogy egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek