notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legjobb bécsi nevezetességek: A 10 legjobb bécsi látnivaló, amiket érdemes meglátogatni 2020-ban is

hirdetes

A 10 legjobb bécsi látnivaló, amiket érdemes meglátogatni 2020-ban is

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Tele kultúrával, stílussal és bámulatos építészeti csodákkal, Bécs városa egy óriási művészeti kincs. Az osztrák főváros a Duna keleti partján fekszik, és olyan sok bámulatos látnivalót sorakoztat fel az ideutazók számára, hogy nekünk is meg kellett húznunk egy határt, különben listánkat nem csak megírni, hanem elolvasni is napokig tartana. Éppen ezért megpróbáltunk összegyűjteni csupán néhányat közülük, hogy némi kedvcsináló ízelítőt adjunk Bécs városából. Lássuk, hogy melyek ezek, avagy a top 10 bécsi látnivaló 2020-ban!

Top 10 bécsi látnivaló 2020

Legjobb bécsi látnivalók: Hofburg

A Hofburg épületegyüttes egykor a Habsburg-család uralkodóinak székhelye volt, ma pedig az osztrák elnök otthonaként és munkahelyeként szolgál. Persze méreteiből adódóan sokkal több ennél, és több kávézót, éttermet, parkot is magába foglal, ráadásul még a Spanyol lovasiskola is itt kapott helyet.

A kastély legrégebbi része a XIII. században épült, és egészen a XX. századik bővítgették. Mindenképpen érdemes ellátogatni az itt található múzeumokba is!

Legjobb bécsi látnivalók: Szent István-székesegyház

A Szent István-székesegyház nem szimplán egy történelmi jelentőségű emlékmű, hanem egy olyan jelkép is, amire az egész ország büszke lehet. Ez a szent épület Bécs egyik legnépszerűbb látványossága, és több, mint hét évszázada foglalja el helyét a város szívében. Aki nem fél egy 343 lépcsős mászástól, az páratlan kilátásban részesülhet a déli templomtoronyból.

A Szent István-székesegyházban található a város második legnagyobb harangja, déli tornyából pedig az egész várost belátni. A templom környéke mindig tele van élettel, esténként (és persze nappal is) gyakran rendeznek körülötte zenés programokat. Persze mindez még csak a küllem – a gótikus építészeti remekművet belül óriási oszlopok és szenteket ábrázoló festmények díszítik.

Legjobb bécsi látnivalók: A Schönbrunn kastély és kertjei

Lehetetlenség úgy írni Bécs legszebb helyeiről, hogy ne említenénk meg a bámulatos Schönbrunn kastélyt, illetve a hozzá tartozó kerteket. Schönbrunn a Habsburg uralkodók nyári otthona volt, és elképesztő történelmi értékeket képvisel.

hirdetes

Az 1441 szobás épület a barokk építészet egyik legjelentősebb képviselője. Tele kultúrával, Schönbrunnt igazi bűn kihagyni, ha Bécsbe látogatsz. Az épületet bejáró vezetett túra során a nemesi élet különböző korainak stílusával ismerkedhetnek meg az idelátogatók, és számos érdekességet is megtudhatnak a kastély egykori uralkodóiról. A túra érinti több egykori uralkodó lakosztályát, köztük Wittelsbach Erzsébet (Sisi) és I. Ferenc József szobáival. Mindemellett megcsodálhatók azok a XVIII. századi díszítések is, amelyek Mária Terézia korába nyújtanak bepillantást.

Ha már itt vagy, akkor természetesen a kastélyhoz tartozó óriási parkot is muszáj bejárni, ami – a kastélylátogatással ellentétben – ingyenes.

Legjobb bécsi látnivalók: Schönbrunni állatkert

A sokszor csak „bécsi állatkertként” emlegetett Schönbrunni állatkert Európa legrégebbi és talán legjobb állatkertje. Az egész intézmény az UNESCO védelme alatt áll, mint világörökségi helyszín, és a Schönbrunn kastély elképesztő méretű kertjén belül helyezkedik el (persze a kert többi részével ellentétben csak belépődíjjal látogatható).

A Schönbrunni állatkert valószínűleg a hazánkhoz legközelebb eső hely, ahol óriás pandákat láthatunk, de persze vannak itt szibériai tigrisek, és egyéb egzotikus, csodálatos állatok, amiket nem sok helyen láthatunk Európában.

hirdetes

A bécsi állatkert valójában nem csupán Európa, hanem az egész világ legrégebben alapított állatkertje, ugyanis 1752 óta működik. Készülj fel rá azonban, hogy több mint 700 állatfaját nem 1-2 óra végignézni!

Legjobb bécsi látnivalók: Károly-templom

Az 1737-ben épült Károly-templom legenda szerint azért jött létre, mert IV. Károly megfogadta, hogy templomot épít Borromeo Szent Károly tiszteletére, az 1567-ben pusztító pestisjárvány idején teljesített szolgálatáért. A németül Karlskirche néven ismert templom Johann Bernhard Fischer von Erlach és fia, Joseph építészi munkásságát dicséri.

A templom valójában a reneszánsz, az ősi görög és a római stílus elemeit ötvözi, de megtalálhatók benne a bizánci és a barokk nyomai is. Az oszlopok az olasz szobrász, Lorenzo Mattielli műalkotásai, az épület dómja pedig a Szent Péter-székesegyház stílusát vette át. A templomban egy lift is működik, ami egészen a kupolába viszi fel a látogatókat egy lélegzetelállító kilátásért. Persze a sor mindig hosszú, de ha van egy kis időd várni, akkor mindenképpen megéri erről a pontról is megcsodálni Bécs városát.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

policentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacot önálló egységként kezel, és a helyi adottságokhoz igazodó egyedi... Tovább

vizsgálat

egy vagy több jellemzõ valamely eljárás szerinti meghatározása   Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kultúra Külföld Utazás