notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legjobb bécsi nevezetességek: A 10 legjobb bécsi látnivaló, amiket érdemes meglátogatni 2020-ban is

hirdetes

A 10 legjobb bécsi látnivaló, amiket érdemes meglátogatni 2020-ban is

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Top 10 bécsi látnivaló 2020

Legjobb bécsi látnivalók: Bécsi Állami Operaház

A Bécsi Állami Operaház (németül Staatsoper) rögös történelemre tekint vissza. Habár számos bombázást vészelt át, a mai napig is eredeti helyén áll, és a legjobb operaházai között tartják számon. Minden szezonban 300 nap telik meg a balett és az operák kedvelőivel, és kétségtelenül Bécs egyik legszebb helyének is számít.

Legjobb bécsi látnivalók: Hundertwasser-ház

A „Hundertwasserhaus” egy híres bécsi építész, Friedensreich Hundertwasser alkotása, és kétségtelenül az osztrák főváros egyik legkülönlegesebb látnivalója. Lakói kedvük és kreativitásuk szerint díszíthetik az épület színpompás falát, ráadásul a tetőn több mint 200 fa és bokor is helyet kapott.

hirdetes

Mivel lakóépületről van szó, csak kívülről csodálható meg, de egy utcával arrébb a Hundertwasser Village nevű turistalátványosság (amit egy kerékműhelyből alakítottak ki) szabadon is látogatható.

Legjobb bécsi látnivalók: Nemzeti Könyvtár

hirdetes

Ha érdekel a könyvek varázslatos világa, akkor a Nemzeti Könyvtár egy kötelező megálló kell legyen bécsi látogatásod során. Európa egyik legnagyobb könyvtárként több, mint 200 ezer könyvet őriz barokk stílusú épületében. Ha itt jársz, ne hagyd ki a 80 méter hosszú és 20 méter magas ceremóniatermet sem!

Legjobb bécsi látnivalók: A Bécsi óriáskerék

A Bécsi óriáskerék rögtön a Práter vidámpark bejáratánál fogadja a látogatókat. A 65 méter magas kerék az osztrák főváros egyik nevezetes látványossága, tetejéről pedig elképesztően romantikus körpanoráma nyílik Bécs látképére.

Legjobb bécsi látnivalók: Császári kripta

Végezetül egy kevésbé romantikus, ámde annál inkább érdekes megállóként megemlítenénk a császári kriptát is, ami kétségtelenül Bécs egyik legegyedibb látványossága. A bécsi kapucinus templom alatt kialakított kripta az Habsburg-család nyughelyéül szolgál. 1633 óta 149 Habsburgot temettek el itt (köztük 12 császárt, illetve 19 császárnőt és királynőt). Külön érdekesség, hogy a Habsburgok szíveit a kripta szívében temették el. Itt nyugszik továbbá többek között I. Ferenc József is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

rezervációs ár

A vevő szempontjából az a legmagasabb ár, amelyet egy vevő hajlandó fizetni egy... Tovább

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kultúra Külföld Utazás