notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 legjobb olasz hely: top 10 hely Olaszországban, ami neked is látnod kell, íme Olaszország kincsei

hirdetes

A 10 legjobb hely Olaszorságban, amiket megéri meglátogatni

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Bizonyára te is hallottad már, hogy Olaszország államformája a csizma. Azonban ez a dél-európai ország sokkal többet kínál egy lejárt poénnál, hiszen tele van a világ legnépszerűbb turistalátványosságaival. Gondolunk itt mindenre a csodálatos tájaktól kezdve az elbűvölő vidéki falvakon át a nagyvárosok művészi kincseiig, habár aki ide utazik, az bizonyára a mediterrán hangulatba és konyhába is biztosan beleszeret majd. Akár a természet iránt érdeklődsz (amit hófödte hegycsúcsokon, napsütötte tengerpartokon és levendulákkal beborított mezőkön élvezhetsz), akár a történelmi kincsek felfedezése a cél (hallottál már Rómáról?), Olaszország mindenkinek temérdek tenni- és látnivalót kínál – az alábbiakban pedig ezekből válogattunk ki néhányat!
 

Legjobb 10 hely Olaszországban

Legjobb helyek Olaszországban: Nápoly

Olaszország egyik legnagyobb és legnépszerűbb városa Campania régió székhelye is egyben. Oly sok másik olasz nagyvároshoz hasonlóan Nápoly is tele van művészeti kincsekkel és történelmi helyszínekkel, de az éjszakai élet, a vásárlás és az éttermi kultúra szerelmesei sem szoktak unatkozni itt.

Nápoly nem csak a pizza szülőhelye, hanem a spagetti és a parmigiana is itt készültek el először a világon, nem csoda tehát, hogy ha valaki ezen olasz különlegességek legnagyobb gonddal elkészített verzióira vágyik, annak ide kell ellátogatnia. Habár önmagában is képes felélni egy egész nyaralás időtartamát, közelében a Nápolyi-öböl és Pompeji is fellelhető.

Top 10 olasz hely: Nápoly

Legjobb helyek Olaszországban: Az Észak-olaszországi tóvidék

Elhelyezkedésének köszönhetően az Észak-olaszországi tóvidék déli része viszonylag sík terület, azonban északi vége már az Alpokkal érintkezik, így a térképen felfelé haladva egyre több hegyet csodálhatnak meg az idelátogatók.

Az Észak-olaszországi tóvidék már több, mint 100 éve az egyik legkedveltebb olasz turistamágnes, ami kellemes időjárását és lélegzetelállító tájait tekintve egyáltalán nem meglepő. Legnagyobb tagja a Garda-tó, amelynek partjairól az Alpok csúcsai is megcsodálhatók. Érdemes megemlíteni a Comói-tavat is, amelynek partjait erdős lejtők szegélyezik.

hirdetes

10 legjobb olasz hely: Északi-tóvidék, Comó-tó

Legjobb helyek Olaszországban: Szicília

A Földközi-tenger legnagyobb szigeteként Szicílián bőven akad látnivaló. A mediterrán kultúra egyik melegágyaként Szicília tele van művészeti és történelmi kincsekkel. Itt található például a Templomok völgye Agrigentóban, de a bámulatos Török lépcső és az Etna is a sziget különlegességei közé tartozik.

Ha valaki nem találna elegendő látni- és tennivalót magának Szicílán (amit azért nehezen tudunk elképzelni), apró környező szigetei is felfedezésre várnak.

10 legjobb Olasz hely: Szicília

hirdetes

Legjobb helyek Olaszországban: Cinque Terre

Az „Öt Föld” (Cinque Terre) öt falvacskát foglal magába: Riomaggiorét, Manarolát, Vernazzát, Monterossót és Cornigliát. Ezek a falvak az olasz csizma észak-nyugati részében, Liguria régió tengerparti vidékén találhatók és – nem meglepő módon – az Olaszország legszebb látványosságai között tartják számon őket. A több száz éves borteraszok és a tengerparti hegyoldalakba épített épületek láttán az ember úgy érezheti, hogy az olasz levegő visszarántotta az időben.

10 legjobb olasz hely: Cinque Terre

Legjobb helyek Olaszországban: Milánó

Habár a második világháború alatt majdnem teljesen lerombolták, Milánó az elmúlt évtizedek során főnixmadár módjára éledt újjá hamvaiból, és ma már Európa egyik leggazdagabb városaként tekinthetünk rá. Habár óriási divatközpont tele luxus üzletekkel, Milánó természetesen hű olasz gyökereihez, és többek között olyan művészeti kincsek otthona, mint Leonardo da Vinci Utolsó vacsorája, a Teatro alla Scala Operaház, a Castello Sforzesco, és a világ egyik legnagyobb gótikus katedrálisa.

Összességében sokkal modernebb hangulatú, mint a legtöbb másik olasz nagyváros, de egy-egy sarkon még így is szembetalálkozik az ember egy-egy történelmi emlékkel.

10 legjobb olasz hely: Milánó

A további csodás olasz tájakért lapozz a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

irányítás

összehangolt tevékenységek egy szervezet vezetésére és szabályozására ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Utazás