notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 legjobb olasz hely: top 10 hely Olaszországban, ami neked is látnod kell, íme Olaszország kincsei

hirdetes

A 10 legjobb hely Olaszorságban, amiket megéri meglátogatni

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Legjobb 10 hely Olaszországban

Legjobb helyek Olaszországban: Amalfi-part

Ha egy akkora méretű félszigetről beszélünk, mint Olaszország, lényegében ezernyi tengerpartot is felsorolhatnánk a legjobb látványosságai között. Mi most mégis az Amalfi-partot emelnénk ki bámulatos szépsége miatt. A partszakasz közel 50 km hosszúságban húzódik végig az ország dél-nyugati élén, és ezen az 50 km-en több gyönyörű öblöt, sziklás részt, citromfa-kertet, bűbájos villát és előkelő üdülőt is kínál.

Egyik legromantikusabb és legpuccosabb kisvárosa Positano, ahol kavicsos tengerpartok, színpompás házak és festményekre illő hegyek társaságában élvezhetjük az igazi olasz életet.

10 legjobb olasz hely: Amalfi-part

Legjobb helyek Olaszországban: Pompeji

Olaszország egyik legnépszerűbb turistalátványossága kétségkívül Pompeji, amelyet legtöbben sajnos tragikus múltja miatt ismernek. A várost közel 2000 éve, időszámításunk 79. évében pusztította el a Vezúv kitörése, aminek a lábánál Pompeji fekszik. A település maradványait az az 1700-as évek közepén kezdték el feltárni, és ezek a munkálatok még ma is zajlanak. Ha erre jársz, akkor megcsodálhatod a helyi ókori utcák és épületek hátborzongató maradványait. Egyébként Pompeit online is fel lehet fedezni több más világörökséggel együtt IDE kattintva!

10 legjobb olasz hely: Pompeji

Legjobb helyek Olaszországban: Velence

Ha a legjobb olasz helyekről beszélünk, akkor Velence városa mellet sem mehetünk el szó nélkül. Velence egy, az egész világon egyedinek számító város, amelyet az Adriai-tenger egyik lagúnájára építettek fel. Velence észak-kelet Olaszországban helyezkedik el, valójában és 118 darab, csatornákkal elválasztott és hidakkal összekötött szigetből áll össze. A csatornák leghíresebbike a Canal Grande, amely két fő részre osztja a várost.

hirdetes

Velence nem csak Olaszország, hanem a világ egyik legromantikusabb városa is, telis-tele történelmi és művészeti kincsekkel (szinte az egész város egy az egyben annak tekinthető). Habár gyakran alig férni a turistáktól, ettől függetlenül érdemes legalább egyszer ellátogatni ide, és megcsodálni a Szent Márk teret, a Dózse-palótát, illetve Rialtó-hidat, hogy csak néhány helyi csodát említsünk.

10 legjobb olasz hely: Velence

Legjobb helyek Olaszországban: Toszkána

Olaszország talán leghíresebb régiója, Toszkána sem hiányozhat listánkról. Sokaknak már a név hallatán is olajfás kertek, szőlőföldek és ciprusfák jutnak eszébe, persze mindez az olasz vidéki naplementék meleg fényében. A borkóstolás, túrázás és a Firenzei műalkotások megtekintése csupán néhány a megannyi itteni Toszkánai elfoglaltság közül.

Siena középkori városát sem szabad kihagyniuk az ide látogatóknak, hiszen a település nem csak megannyi műalkotást, hanem egy történelmi városközpontot is rejt magában. Nem csoda, hogy Toszkána egyik legnépszerűbb turistacélpontja. Elba szigetére sem árt ellátogatni, és ezen a vidéken található Pisa is, ahonnan senki sem tér haza egy ferdetornyos kép nélkül.

hirdetes

10 legszebb olasz hely: Toszkána

Legjobb helyek Olaszországban:  Róma

Egykor a Római birodalom szíve, Róma városa a mai napig Olaszország közigazgatási központja és fővárosa. A település az ország középső, keleti részében található Lazio régióban található, és a modern, illetve az ókori kultúra bámulatos elegyét testesíti meg.

Róma határain belül található többek között a Colosseum, a Trevi-kút és megannyi más, felbecsülhetetlen értékű építészeti kincs is. A Vatikán is Rómán belül helyezkedik el, és önálló országként szinte észrevétlenül olvad bele az olasz főváros látképébe (már amennyire a Szent Péter-bazilikát észrevehetetlennek lehet nevezni).

Romantika, szórakozás, kultúra és ókori időutazás – Róma telis-tele van felfedeznivalóval, ezért ide nem elég egy néhány napos utazást tervezni! Ha szeretnél néhány hasznos tanácsot a város felfedezéséhez kattints IDE!
 

10 legszebb olasz hely: Róma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

minõségcél

a minõséggel kapcsolatos valami, amire törekszenek, vagy amit el akarnak érni ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Utazás