notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 10 legmeghatározóbb technológia 2019-ben: IoT, Mesterséges intelligencia, 5G, Blokklánc, Robotika, Biometrika, 3D-s nyomtatás, Virtuális valóság, Kiterjesztett valóság, Drón

hirdetes

Ez a 10 technológia határozza meg a fejlődést 2019-ben

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az elmúlt néhány évtized soha nem látott technológiai fejlődést eredményezett világszerte. Megjelent az internet, a digitális videózás, az okostelefonok, és sorolhatnánk. Mindez persze számos új lehetőséget is biztosított a különböző cégek számára, hogy új termékekkel és szolgáltatásokkal állhassanak elő. Ez a fejlődés továbbra is töretlenül folytatódik, és azok a cégek, amelyek szeretnének 2019-ben, illetve az elkövetkezendő években is fennmaradni, fejlődni, jobban teszik, ha figyelemmel követik az új lehetőségeket. Íme a tíz legfontosabb ezek közül. 

A 10 legmeghatározóbb technológia 2019-ben

1. A dolgok internete

A dolgok internete (IoT) olyan fontos adatokkal látja el a cégeket, amelyek minden korábbinál hatékonyabb, precízebb marketingstratégiák kialakítását és kivitelezését teszik lehetővé. Mit jelent ez a gyakorlatban? Több értékesítés, alacsonyabb költségekkel. Az IoT pontos jelentését nehéz meghatározni, nagyon sok ember ért alatta nagyon sok mindent, de egy biztos a vállalkozásodnak egyértelmű fejlődést jelenthet. 

2. Mesterséges intelligencia 

A mesterséges intelligencia (MI) jelentős hatással van a vásárlók és cégek közötti interakciókra, első sorban az intelligens webhelyek és különféle robotok, például chatbotok jóvoltából. Ezek az eszközök egyre több helyen jelennek meg, és idővel akár a hétköznapi élet részeivé is válhatnak, akárcsak a közösségi média, vagy az okostelefonok.
A mesterséges intelligencia több ízben is kihat a különböző iparokra, legyen szó a kereskedelemről, az egészségügyről, a vendéglátásról, vagy bármi másról, az MI-vel felszerelt rendszerek javíthatják az adatbiztonságot, gyorsabb és előnyösebb döntéshozást tesznek lehetővé, és még az alkalmazottak teljesítményét, illetve továbbképzését is fellendíthetik.

3. 5G

Az 5G-s hálózatok lehetővé teszik, hogy hatékonyabban továbbíthassuk, manipulálhassuk, és elemezhessük a begyűjtött adatokat különféle vezeték nélküli platformok segítségével. Az 5G a következő évek során előreláthatólag egyre több helyen fog megjelenni, és ez új, összetettebb mobilalkalmazások fejlesztését teszi majd lehetővé, amelyek nem csak modern problémáinkat segítenek majd megoldani, hanem több iparágat is növekedésre ösztönöznek majd.

hirdetes

Az 5G fejlesztése és bevezetése olyan hatással lesz a cégekre, mint kevés más technológia az elmúlt években. Az új hálóztatok olyan vezeték nélküli sebességet biztosítanak majd, amelyekre olyan összetett rendszerekben van szükség, mint például a sofőr nélküli járművekben. Kétségtelen, hogy minél előbb veszik át a megoldások fejlesztésével foglalkozó cégek az 5G által biztosított lehetőségeket, annál nagyobb üzleti előnyre számíthatnak majd.

4. Szervernélküli számítástechnikai rendszerek

Az ilyen rendszerek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy olyan NoOps rendszereket alakítsanak ki, amelyek nem csak automatikusak, hanem infrastruktúra-függetlenek is egyben. Ez segít a működési költségek csökkentésében, és új lehetőségeket nyitnak meg a különböző cégek előtt.

5. Blokkláncok

Egyre több cég ismerkedik a blokkláncokkal, annak érdekében, hogy biztonságosabbá tegyék az online tranzakciók kezelését.

hirdetes

6. Robotika

A robotika nem más, mint a rutin folyamatok gépekkel történő automatizálása. Ez számos üzleti feladatot felgyorsíthat, komoly összegeket lehet megspórolni vele egy általánosságban hatékonyabb módon.

7. Biometrika

A biometrika, azaz a retinaleolvasás, arcfelismerés, valamint ujjlenyomat-érzékelés egyre több helyen válik a személyazonosság preferált igazolási módszerévé. A jövőben az ilyen módszerek jelenthetik majd azt a biztonsági alapot, amelyre az informatikai cégek felépíthetik megoldásaikat. Gondoljunk csak bele, hogy manapság már az okostelefonunkat, illetve más okoseszközeinket is ezen eszközök alkalmazásával védjük, nem pedig egyszerű biztonsági kódokkal.

8. 3D-s nyomtatás

A 3D-s nyomtatást megoldást kínálhat a komplex alkatrészek alacsony mennyiségben való gyártására, illetve lehetővé teszi a nehezen fellelhető termékek házi legyártását is. Ahogy egyre megfizethetőbb árú termékek kerülnek a piacra, a 3D-s nyomtatók ipara előtt is egyre több lehetőség nyílik majd meg.

9. Virtuális és kiterjesztett valóság

Az olyan technológiák, mint a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (AR), a kevert valóság, illetve a mesterséges intelligencia ötvözésével a különféle szervezetek mind hatékonyságukat, mind termelésüket fellendíthetik.

10. Drónok

A drónok különféle robotikai automatizálási eljárásokat tesznek lehetővé, a korábbiaknál kevesebb földrajzi korlátozás mellett. A drónpiac számos fejlesztési és integrációs lehetőséget rejteget a cégek számára.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

seo

Mit is jelent a SEO rövidítés?  A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Technológia Tudomány