notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme a világ 10 legszebb helye: tökéletes úti célok minden bakancslistára

hirdetes

Ez a 10 legszebb hely a világon

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Nincs egyszerű dolga annak, aki szeretné kiválasztani a világ 10, 25, 50, vagy akár 100 leggyönyörűbb helyét, hiszen Földünk telis-tele van bámulatos vidékekkel, természeti képződményekkel, és ember alkotta csodákkal. A következőkben igyekeztünk nagyon szigorúan válogatni ezek közül, hogy kiválasszunk 10 lélegzetelállító helyet, amelyeknek mindenki bakancslistáján ott a helyük!

A világ 10 legszebb helye, amit mindenkinek látnia kell

1. Legszebb helyek a világon: Kappadókia – Törökország

Kappadókia világunk egyik különleges példája arra, hogy hogyan lehet a természet egyszerre különöse, de csodaszép is. Ez a török vidék olyan, mintha csak egy tündérmese illusztrátora vetette volna vászonra, pedig különös, földön túli hegyei és sziklái nagyon is valósak, és itt, ezen a bolygón jöttek létre.

Az egykor itt élő emberek a puha sziklákból ásták ki otthonaikat, amelyek közül még ma is számos építészeti ereklye maradt fent. Az elképesztő táj azonban még különlegesebbé válik, amikor több tucat színes hőlégballon emelkedik az égbe egy évente megrendezett fesztivál keretei között.

Aki ide látogat, az ne hagyja ki a Göreme Szabadtéri Múzeumot, és Kaymakli hihetetlen földalatti járatait.

A világ legszebb helyei: Kappadókia – Törökország

2. Legszebb helyek a világon: Whitehaven Beach – Whitsunday-sziget, Ausztrália

A képeket elnézve bizonyára senkit nem lep meg, hogy miért Whitehaven Beach a világ egyik legtöbbet fotózott tengerpartja. Ez a gyönyörű, 7 kilométer hosszú fehérhomokos partszakasz páratlanul békés és nyugodt hangulatot teremt, ahol az ember úgy érezheti, mintha a saját magánszigetén sétálna éppen.

A partot csak csónakkal lehet megközelíteni a közeli Hamilton-szigetről, illetve az ausztrál kontinensen fekvő Shute Harbour, vagy Airlie Beach nevű kikötőkből. A legjobb kilátás Toungue Pointról nyílik Whitehaven Beach-re, és aki apály idején érkezik, az az égszínkék víz és a fehér homokos part színeinek mesés kavalkádjában gyönyörködhet.

hirdetes

A világ legszebb helyei: Whitehaven Beach – Whitsunday-sziget, Ausztrália

hirdetes

3. Legszebb helyek a világon: Fairy Pools – Isle of Skye, Skócia

Skóciában nincs hiány a fantáziaregényekbe illő vidékekből, de aki egyszer élőben látja a Fairy Pools nevű természeti képződményt, az garantáltan hinni kezd majd a tündérekben. A környező, ködös hegycsúcsok tökéleteses háttérként szolgálnak a hideg vizű tavakhoz és tavakhoz, és aki nem riad meg egy kis didergő úszkálástól, az valószínűleg sosem szeretne majd hazamenni innen. Természetesen már egy szimpla gyalogos túra is életre szóló élmény lesz errefelé.

A legszebb helyek a világon: Fairy Pools – Isle of Skye, Skócia

4. Legszebb helyek a világon: Grand Canyon Nemzeti Park – Arizona, Amerikai Egyesült Államok

Évente több, mint 5 millióan látogatnak el a Grand Canyonhoz, ami az Egyesült Államok, és a világ egyik legkülönlegesebb és legszebb természeti képződménye. Nehéz is képeken átadni azokat az elképesztő méreteket, és persze azt a hangulatot, ami a Grand Canyonra jellemző, különösen, ha valakinek napfelkeltekor, vagy naplementekor van szerencséje látni.

A Canyon három részből áll, (északi, nyugati és déli), amelyek mind megérnek egy-egy túrát, ugyanis mind egyedi élményeket és látványokat kínálnak. A legtöbb látnivaló (és legnagyobb forgalom) a déli részen található, itt a legfejlettebb az infrastruktúra is, és itt találhatók az őslakos amerikaiak által hátrahagyott romok is. Aki békésebb, csendesebb csodákra vágyik, az az északi szakaszt célozza meg.

A legszebb helyeka  világon Grand Canyon Nemzeti Park – Arizona, Amerikai Egyesült Államok

5. Legszebb helyek a világon: Huacachina – Peru

Huacachina egy apró kis falu Peruban, amit nagyon nehéz szimpla szavakkal bemutatni. A település egy nyüzsgő oázis az Atacama-sivatagban, ahol a Nap végtelen hullámzó homokdűnék mögött kel és nyugszik. Ezen dűnék között bújik meg a pálmafáktól zöldellő Huacachina is, ahol luxus szállodák várják az igazi kikapcsolódásra vágyó utazókat. A legenda szerint még egy sellő is lakozik a falu tavában – kell ennél több varázslat?

A legszebb helyeka  világon: Legszebb helyek a világon: Huacachina – Peru

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási... Tovább

termék

egy folyamat eredménye 1. MEGJEGYZÉS: Négy általános... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Utazás