notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 hely Magyarországon, amiket mindenkinek látnia kell: legjobb 10 látnivaló Magyarországon

hirdetes

10 hely Magyarországon, amiket bármikor érdemes meglátogatni

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Magyarország tele van bámulatos helyekkel, ami többek között földrajzi adottságainak és ezeréves, színes történelmének köszönhető. Kevés olyan másik helyet találni a világon, ahol ilyen szűk határok között találkozhatunk a magyar, a török, a római, az orosz, a cseh és a mongol kultúra elemeivel, arról nem is beszélve, hogy miénk Közép-Európa legnagyobb tava (a magyar tengerként is emlegetett Balaton), és a varázslatos Tisza és Duna is megtisztelik hazánkat. Csöpp hazánkban tehát valójában rettenetesen nehéz csak 10 helyet kiválasztani, ahová érdemes az év bármely (vagy legalább is legtöbb) részében ellátogatni. Mi azért még is megpróbáltuk, és az alábbi lista lett az eredménye (bármilyen sorrend nélkül).
 

Magyarország kedvelt úti céljai

Győr

Győr városának történelme egészen a kelta és római korokba nyúlik vissza, az évszázadok során pedig mongolok, magyarok, csehek és törökök is irányításuk alá vonták (vagy megtámadták) már. Győr egy olyan település, ahol az ember napokat tölthet el bámészkodó sétálással anélkül, hogy elunná magát. Tele régi épületekkel, a város egy igazi időutazásra invitálja az idelátogatókat.

A megannyi látnivaló közül Külön kiemelnénk a Loyolai Szent Ignác bencés templomot, ami a város szívében helyezkedik el, és nem igazán lehet összetéveszteni Győr egyetlen mási épületével sem.

Hortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Parkot 1973-ban alapították Magyarország első nemzeti parkjaként és a mai napig a legnagyobb ilyen jellegű védett területünk. Habár jellegzetesen puszta, a Hortobágy gazdag élővilággal és természettörténeti múlttal rendelkezik – a jégkorszak során például vadlovak járták, ma pedig marhák és más haszonállatok számára kínál végtelen legelőt.

Egyik legnevezetesebb látnivalója a Kilenclyukú híd, amelyet az 1800-as években húztak fel a gyakran elárasztott füves pusztát átkelők számára.

hirdetes

Debrecen

Debrecen egy időben országunk fővárosának szerepét töltötte be, de ettől függetlenül is rendkívül fontos kulturális csomópontnak számít a nemzet számára. Habár a második világháború alatt súlyos károkat szenvedett, a városnak sikerült feltámadnia és ma Magyarország legfontosabb szellemi központjaként üzemel. Ez nem véletlen, hiszen már 1538-ban megalapították itt azt a Református Kollégiumot, amely a mai napig működik a városban, még ha az elmúlt fél évezred során több változás is fűződött a nevéhez.

Mindenképpen érdemes ellátogatniuk Debrecenbe a zene szerelmeseinek, ugyanis a város gazdag, nyüzsgő zenei élettel büszkélkedik. A főbb látnivalók közé tartozik a Református nagytemplom, a Déri Múzeum és az évente megrendezett Debreceni Virágkarnevál.

Hévíz

Magyarország többek között fürdőiről híres, de egyik sem kínál olyan élményeket, mint a Hévízi Tófürdő, ami történetesen a világ egyik legnagyobb termálvizű tava. A 24-37°C-os víz olyan mértékben tör fel a földből, hogy három és fél naponta teljesen lecseréli a tó tartalmát, és persze kellemes, egészséges fürdőzést kínál.

hirdetes

Hévíz a Balaton közvetlen szomszédjában található, és számos gyógyfürdővel és üdülővel várja a pihenni vágyókat. Ha valahová, akkor ide biztosan egész évben érdemes ellátogatni!

Aggteleki Nemzeti Park

Akik egy igazán érdekes kirándulásra vágynak, azoknak tiszta szívvel ajánlanánk figyelmébe a méltán híres Aggteleki Nemzeti Park látványosságait. Az ország északi

részében fekvő park Európa legnagyobb cseppkőbarlangjának ad otthont, amely vezetett, a mozgáskorlátozott vendégeket is figyelembe vevő túrák keretei között csodálható meg. A Baradla-barlangban rendszeresen szerveznek koncerteket is, amelyek a képződmény akusztikája miatt semmivel sem összehasonlítható élményt nyújtanak.

A park természetesen szigorúan védett terület, bizonyos részeit meg sem lehet közelíteni, míg másokat csak a kijelölt útvonalakon lehet bejárni. Persze akad itt látnivaló bőven a barlangokon kívül is.

A tovább csodálatos belföldi úti célokért lapozz a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

globális marketing

A differenciálatlan marketingstratégia speciális esete, melynek keretében a vállalat azonos... Tovább

copytesztelés

Egy reklám tesztelése és hatásának mérése a célcsoport körében. Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Utazás