notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 hely Magyarországon, amiket mindenkinek látnia kell: legjobb 10 látnivaló Magyarországon

hirdetes

10 hely Magyarországon, amiket bármikor érdemes meglátogatni

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Magyarország kedvelt úti céljai

Pécs

Pécs történelme egészen a II. századig nyúlik vissza, ekkor alapították ugyanis itt várost a rómaiak Sopianae néven. Kulturális sokoldalúságát tekintve Pécs Magyarország egyik legszínesebb és leggazdagabb városa, hiszen megfordultak itt rómaiak, keresztények és törökök is. Külön említést érdemel, hogy az itt található ókeresztény sírkamrák 2000 óta az UNESCO Világörökség részét képezik.

Mindenképpen érdemes megcsodálni a helyi bazilikát, a zsinagógát és a Pécs-Belvárosi templomot, amelyet „Gázi Kászim pasa dzsámija” néven is szokás emlegetni.

Sopron

Sopron egy szintén a rómaiak idején alapított település, amelyet országunk leghűségesebb városaként ismerhetünk 1921 óta. Ekkor döntöttek ugyanis úgy a lakói, hogy inkább

Magyarországhoz szeretnének tartozni Ausztria helyett. A város főterének egyik leglátványosabb eleme kétségkívül a Tűztorony, ami a második világháború pusztítását túlélő történelmi jelentőségű épületek egyike.

A borok szerelmeseit biztosan ide vonzza majd előbb-utóbb a Soproni borvidék.

Eger

Észak-Magyarország második legnagyobb városaként Eger annyi mindenről híres, hogy lehetetlen lenne mindent néhány sorba vagy bekezdésbe belefoglalni. A várost alapítása I. István király nevéhez fűződik, így nem csoda, hogy már egy évezrede Magyarország egyik legfontosabb vallási csomópontjának számít. Eger telis-tele van felbecsülhetetlen értékű török és magyar eredetű történelmi maradványokkal – ilyen többek között a helyi minaret és persze az Egri Vár is.

hirdetes
hirdetes

A látványosságok sora hosszú – említhetnénk még az Egri főszékesegyházat vagy az történelmi jelentőségű Török Fürdőt is.

Balaton

Ha az ember tengerparti kikapcsolódásra vágyik, nem kell, hogy Horvátországig utazzon. Magyarország Közép-Európa legnagyobb tavának, a Balatonnak az otthona, aminek a látnivalóiról és kincseiről legalább 10 ilyen cikket írhatnánk. Hazánk legnépszerűbb nyári úti célja temérdek magyar és külföldi látogatót vonz minden évben, és habár nyáron a legnépszerűbb, valójában minden évszakban egy élmény megcsodálni.

A Balatont homokos és füves partok szegélyezik, és vannak szabad illetve belépős strandjai is, ahol az ember szívesen tölt el akár egy egész napot is úszkálással, pihenéssel és persze a helyi konyhai és borkülönlegességek társaságában.

Balatonfüred, Siófok, Tihany… bárhová is megy az ember, a Balatonban sosem fog csalódni.

Budapest

Magyarország fővárosa telis-tele van lehetőségekkel, látnivalókkal és programokkal. Akárcsak a Balaton kapcsán, itt is felesleges lenne elkezdeni felsorolni mindent, amit Budapest kínál, mert órákig irkálhatnánk a látványos történelmi épületekről, az emlékművekről, az évente megrendezett vásárokról és egyéb eseményekről.

Budapest kapcsán gyakran említik a Duna nyugati partján található Budai várnegyedet (ami 1987 óta az UNESCO Világörökség része), a tévesen „Parlamentként” felcímkézett Országházat, a Hősök terét, a Széchenyi Lánchidat, a Szent István Bazilikát és még sok más látnivalót. De a nevezeteségek megtekintésén túl egy kis kikapcsolódásra is megéri időt szánni,  például van egy nagyon jó étterem a Budai Várban, a Pest-Buda Vendéglő, ami hazai ízekkel várja nemcsak az ide érkező túristákat, hanem a hazi vendégeket is. Ha megéheznétek fővárosunk kincsinek felfedezése közben, akkor semmiképpen se hagyjátok ki!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Utazás