notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 tipp vezetőknek: így legyél jó vezető, tanácsok, hogy jó vezető lehess

10 tipp, ami segít jobb vezetővé válni

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

10 tipp, hogy jó vezető legyél

6. Legyen pozitív hozzáállásod

Egy vezetőnek optimistának, jó kedélyűnek és pozitív szemléletűnek kell lennie, hogy a csapat tagjai jól érezzék magukat és szívesen végezzék el feladataikat. Ha egy vezető kedvetlen, goromba vagy nemtörődöm hozzáállású, azzal nehezen ösztönzi majd jó teljesítményre csapatát.

 

Még a rossz helyzetekben is fontos, hogy megpróbálj pozitív maradni, és ne hagyd lelombozódni követőidet. Persze tisztában kell lenni a helyzettel és nem lehet mindenre szimplán rámondani, hogy „úgyis rendben lesz”, de fontos, hogy ne mindenben csak a rosszat lásd meg, és reménnyel tekints az elkövetkezendő időkre. Az emberek sokkal szívesebben érnek be reggelente egy olyan munkahelyre, ahol pozitív légkör fogadja őket.

 

7. Ösztönözd hozzászólásokra a csapat tagjait

Tudasd a csapattal, hogy nyitott vagy ötleteikre és értékes hozzászólásaikra. Az olyan vezetők, akik aktívan ösztönzik a csapattagok hozzájárulásait, általában népszerűbbek és kedveltebbek is. Persze mindig tiéd az utolsó szó, de minél többen vetik fel ötleteiket, annál több hasznos forrásból alakíthatod ki a végleges akciótervet, ami aztán egy ténylegesen közös „agyszüleményt” eredményez majd.

hirdetes

 

Az efféle demokratikus vezetői stratégia elszántabbá teszi a résztvevőket, és kreatívabb megoldásokra ösztönzi őket.

 

8. Motiváld követőidet

hirdetes

A korszakalkotó vezetők kellő motivációval, inspirációval is ellátják követőiket, hogy minőségi munkavégzésre buzdítsák őket. Persze ez nem mindig egyszerű feladat, de nem is kell, hogy szónok légy, ha szeretnéd kicsit fellendíteni csapatod produktivitását.

 

Ha megfogadod az eddig felsorolt tanácsokat, akkor egy természetesen motiváló vezetővé válhatsz követőid szemében. Mutasd meg nekik, hogy igazi szenvedélyt érzel a projektek iránt és éreztesd velük, hogy a csapat értékes tagjai.

 

9. Kínálj jutalmakat és elismerést

Egy jó vezető egyik fontos ismérve, hogy nyilvánosan is elismeri, ha valaki igazán jó munkát végez csapatában és hogy értékes jutalmakkal ösztönzi követőit a kiváló teljesítményre.

 

10. Kísérletezz új dolgokkal

Vezetőnek lenni nem egyszerű feladat, de nincs is sehol megírva, hogy mindent egyedül kell kitalálnod. Ahogy igyekszel lépésről lépésre egyre jobb vezetővé válni csapatod számára, kérd meg követőidet, hogy visszajelzéseikkel inspirálják és segítsék fejlődésedet. Figyelj oda rá, hogy mik voltak, amik működtek és mik nem, és minidig próbálj új módszerekkel elismerni, megjutalmazni és felemelni követőidet!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.8

Gazdaság

Szótár

auditor

személy, akinek megvan a felkészültsége audit végzésére Tovább

helyesbítés

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1.... Tovább

Tovább a lexikonra