11 tipp a hatékony Facebook stratégiáért

Túlélés a Facebookon – 11 tipp egy hatékonyabb stratégiáért

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Facebook népszerűségét senkinek nem kell bizonygatni. A több mint kétmilliárd aktív felhasználóval rendelkező „közösségi szuperhatalomnak” egyszerűen nincs méltó ellenfele a világhálón, és jelenleg egyetlen jel sem mutat arra, hogy ez változni fog.

11 Facebook marketing tipp

Ez az óriási felhasználóbázis azonban kétélű fegyver – habár rengeteg olyan érdeklődőt érhetsz el a Facebookon, akikből akár ügyfelek is lehetnének, ezekért a fogyasztókért hihetetlenül heves verseny folyik a különböző cégek között.

 

2018-ban (és az egyre közelgő 2019-ben) egy cég csak úgy élheti túl a Facebookot, ha igényes stratégiát épít fel magának, amivel megkülönböztetheti magát a versenymezőny többi játékosától. Tippjeinkkel ebben szeretnénk segíteni!

 

 

Legyen minőségi profilképed


A Facebook egy vizuális platform, ezért érdemes a lehető leghatékonyabban kihasználni minden képi felületet, amit profilodon (vagy márkád profilján) testre szabhatsz. Ilyen a profilkép és a borítókép (erről lejjebb) is.

 

Egy márka profilképe az első benyomások egyike, hiszen ez a kis képecske az, amit sokan először látni fognak, amikor rátalálnak márkád adatlapjára a Facebookon.

 

A profilkép felbontása összesen 180x180 pixel lehet, ami némileg korlátozza a lehetőségeket. Ügyelned kell rá, hogy profilképed kicsiben is jól mutasson és felismerhető legyen. Személyes profilok esetén általában egy arcképpel szokás megoldani ezt, míg a márkák esetén egy letisztult logó a legideálisabb megoldás.

hirdetes

 

Óvakodj a túl részletes képektől, és a szövegek használatától (hacsak nem szerves részei a logónak).

 

 


Válassz igényes borítóképet


Rendben, a profilképet túlragoztuk, de mi a helyzet a borítóval? Nos, a minőségre természetesen itt is figyelni kell, ezért ezt nem is ismételnénk el újra, azonban a borító más szerepet tölt be egy profilon, amihez egyedi szempontok is tartoznak.

hirdetes

 

Miután a felhasználók adatlapodra érkeznek, a profilképed utána borítóképed az, ami egy teljesebb „képet” festhet számukra márkádról. Kezeld ezt a képet úgy, mint webhelyed „hajtás feletti” részét (amit a felhasználók úgy láthatnak, hogy nem kell lejjebb görgetniük az oldalon).

 

A borítókép persze szinkronban kell legyen többi márkás anyagoddal is, szóval nem lesz nehéz kitalálni, hogy milyen stílusban készítsd el. Rengeteg ingyenes, jól felszerelt online grafikai eszköz (például a Canva https://www.canva.com/hu_hu/) létezik, amelyekhez semmilyen grafikai vagy designtudás nem szükséges, és percek alatt remek illusztrációkat lehet készíteni velük, többek között ilyen célokra is.

 

Ha igazán szeretnéd megragadni a látogatók figyelmét, akkor akár egy videót is használhatsz (https://www.facebook.com/help/132465104004008?helpref=faq_content) borítóképként adatlapodon.

 

 

Használj közvetlenül feltöltött videókat


Habár a YouTube továbbra is az online videózás koronázatlan királya, az elmúlt évek során a Facebook is rengeteget fejlődött a különböző videós funkciók terén. Jó példa erre az is, hogy egy jó ideje már közvetlenül a platformon is indítható élő videóközvetítés.

 

A Facebook továbbá sokkal jobban „szereti”, ha a videókat közvetlenül a platformra töltöd fel, ezek ugyanis algoritmus szinten több embert érnek el, mint a külső forrásból (pl. YouTube) megosztott tartalmak.

 

Akár előre rögzített videók feltöltésén gondolkodsz, akár megpróbálkoznál az élőzéssel, közvetlenül a Facebookon tedd ezeket, ha szeretnéd, hogy a lehető legtöbb felhasználót érjék el videóid.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

2019-02-14

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

Jelentősen emelkedett a lakossági fogyasztás az elmúlt évben. Egy felmérés alapján a mintegy 18 ezer kiskereskedelmi egységben mintegy 2300 milliárd forint volt az éves forgalom. A gyártói és a diszkontáruházak a legnépszerűbbek.

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

2019-02-18

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós 2015 és 2016 márciusa között majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson – jelentették be kutatók.

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú

2019-02-18

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két...

Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen állat él a Földön, mindkettő nőstény és nem lehetnek utódaik.

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet a tengerszint

2019-02-18

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet...

Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére – jelentette az SVT svéd köztévé. Egyre valószínűbb, hogy felhúznak egy 21 kilométer hosszú védművet is. Valahol már nem hajlandók biztosítást sem kötni vonatkozó káresetekre.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Hírek

Szótár

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

referenciacsoport

A referenciacsoportok mindazok a csoportok, amelyek az ember attitűdjeire vagy magatartására... Tovább

Tovább a lexikonra