notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

15 éves az Internet Explorer és jön az Internet Explorer 9

hirdetes

15 éves az Internet Explorer

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Többen utálják, mint szeretik, tele van biztonsági hibákkal, mégis ezt használják a legtöbben a netezéshez. Az Internet Explorer hétfőn tizentöt éves volt.

Internet Explorer 9

Microsoft böngészője15 éves

Tizenöt évvel ezelőtt, augusztus 16-án jelent meg  a Microsoft böngészőjének, az Internet Explorernek az első változata. Azóta a világ legismertebb és legtöbbet használt böngészőjévé vált, bár rengeteg hibája és a komoly biztonsági problémák miatt egyben a legutáltabb böngésző címmel is büszkélkedhet.

Az első változat, az Internet Explorer 1 tehát 1995. augusztus 16-án debütált. Az alapja a Mosaic nevű böngésző volt, melyet a Spyglass nevű cégtől lízingelt a Microsoft. A 3.0-ás Explorer óta a böngészőt a Windowsba integrálták, ezzel a cég brutálisan növelte piaci részesedését, végleg legyőzve akkori riválisát, a korábbi piacvezetőt, a Netscape Navigatort. Ebből több problémája is volt a cégnek, riválisai többször beperelték, arra kényszerítve a Microsoftot, hogy az Európai Unióban szabad böngészőválasztást engedjen a felhasználóknak még akkor is, ha Windowst vesznek és használnak.

hirdetes

Az Internet Explorer egyeduralma megkérdőjelezhetetlen volt nagyon hosszú évekig. Egészen addig, míg a Firefox, az ingyenes és nyílt forráskódú böngésző meg nem lejelent a piacon 2004-ben. A Firefox sok tekintetben megpróbált választ adni az IE6 által figyelmen kívül hagyott problémákra. Több évnyi nemtörődömség után a Microsoft úgy döntött, hogy fejleszt böngészőjén, az IE7-ben óriásit léptek előre az előző verzióhoz képest a biztonságot és a stabilitást nézve.

Legkedveltebb még mindig az Internet Explorer

hirdetes


A Net Applications legújabb adatai szerint a legtöbben még mindig az Internet Explorert használják a világon, a netezők 60,74 százaléka. A Firefox részesedése 23,75 százalék, ezt követik a kisebb böngészők, a Chrome, a Safari, az Opera és mások. Magyarország azon kevés országok között van, ahol az IE elvesztette vezető helyét, itthon a Firefox a legnépszerűbb böngésző.

Internet Explorer 9


A hírek szerint a Microsoft megint nagy dobásra készül, az Internet Explorer 9-cel. Az első bétát valószínűleg szeptember 15-én mutatják be  egy San Franciscó-i eseményen. Többek között kiemelt prioritás a webes szabványok követése és a HTML5, a CSS3, a DOM és az SVG támogatása.

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

copytesztelés

Egy reklám tesztelése és hatásának mérése a célcsoport körében. Tovább

minõségbiztosítás

a minõségirányításnak az a része, amely a bizalomkeltés megteremtésére... Tovább

Tovább a lexikonra