notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A szavak forradalma: te észrevetted, hogy több száz új szót használunk a koronavírus miatt?

hirdetes

Te észrevetted, hogy közel 200 új szót használunk a koronavírus miatt?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Új szavakat használunk a koronavírus miatt

Távoktatás, és otthoni munka

A járványgörbe ellaposítása (igen ez is egy új kifejezés) miatt, aki teheti otthon marad, az iskolák is bezártak, sok cég úgynevezett home office üzemmódba kapcsolt. A kollégák videótelefonálással, azaz telcovid-olva, vagy a népszerű Zoom programot használva zoomolva (eddig ugye ez a szó feltétlen ezt jelentette) tartják a kapcsolatot. Digitális távoktatás, és karanténpedagógia, na meg karanténsuli, maradjotthonkában, karanténszakállal, vagy te inkább a karanténkera híve vagy? Emelelett a családi életre is jelentősen kihat az állandó otthoni együttlétezés: a karanténhisztik, és karanténveszekedések mellett jönnek a koronababák, vagy koronaválások?

hirdetes

Főzés, sütés

Én egyébként is szoktam kenyeret sütni itthon, tehát nem mondanám magam kenyérszűznek, viszont most a koronavírus hazai kirobbanásakor mellőznöm kellett ezt a tevékenységet, mert annyian kezdtek el otthon sütni, főzni, hogy én élesztőtlenül maradtam, így nálunk a karanténkantinból egy darabig hiányzott a karanténkenyér, de azóta már pótoltuk a nagy karanténfergésben, illetve több karanténreceptet is kipróbáltam. 

hirdetes

Online programok

Persze a négy fal közé zárva, az önkéntes izolációban sem unatkozhatunk. Sportolni muszáj: „Nem lesz itt már summer body, megtalált engem is a karanténháj”, ezt elkerülve jöhet a karanténtorna, karantesi, karantorna, és a karantréning. A fotelmagányt segíthet feloldani a számtalan online program, például a karanténszínházak, a karanténturizmus, a karantén-sörözés a zoom-kocsmában, karantén-kávézás, karanténkoncertek, karanténmúzeumok, karanténtársas, kreatívkarantén, de még a karanténmesék is. Sőt mindezekről akár koronanaplót is vezethetsz, ami a karantÉnidőre nagyon jó hatással lesz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

keresztár rugalmasság

Azt mutatja meg, hogy A termék árának 1 százalékos változása miként változtatja meg B... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kultúra Magyarország