notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tájékoztató a környezetvédelmi termékdíjhoz kapcsolódó kötelezettségrõl

hirdetes

Tájékoztató a környezetvédelmi termékdíjhoz kapcsolódó kötelezettségrõl

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A STandard-Team Kft. ISO 14001 környezetirányítási rendszerek kiépítése valamint karbantartása tevékenységébõl kifolyólag folyamatosan figyeli a környezetvédelemmel kapcsolódó jogszabályváltozásokat. EZen jogszabályváltozásokat a hírlevelünkre feliratkozóknak is megküldjük! Egy aktuális jogszabályváltozás a termékdíjról cikkünkben!
 
 
ISO 14001, ISO 9001 rendszerkiépítés, pályázatírás sikerdíjért!  Kérje ajánlatunkat itt!
 
 
2005. január 1-jén lépett hatályba a 2004. évi CIII. törvény, amely rendelkezik a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvény módosításáról.
A módosított törvény és a végrehajtására kiadott 342/2004. (XII. 22.) Korm. rendelet, amely a környezetvédelmi termékdíjmentesség, a termékdíj visszaigénylésének és átvállalásának, valamint a használt gumiabroncs behozatalának feltételeirõl szóló 53/2003. (IV.11.) Korm. rendelet módosításáról fogalmaz meg új fogalmakat és kötelezettségeket.
Többek között bevezeti a kereskedelmi csomagolás fogalmát és e tekintetben a termékdíj fizetésének kötelezettjeként - a jogszabályban pontosított feltételek mellett - az elsõ belföldi forgalombahozó elsõ továbbforgalmazó vevõjét jelöli meg.
hirdetes
"Kereskedelmi csomagolás: alkoholtermék, sör, bor, köztes alkoholtermék, üdítõital, szörp, ásványvíz, kristályvíz, szikvíz, valamint az ivóvíz - a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól szóló 94/2002. (V.2.) Korm. rendelet 2.§ (2) bekezdésének a) pontja szerint - csomagolása, továbbá a mûanyag (bevásárló-reklám) táskák."
Fentiekkel és a hivatkozott jogszabályok további elõírásaival összefüggésben felhívjuk a kereskedelmi vállalkozások figyelmét, hogy a 342/2004. (XII. 22.) Korm. rendelet 13. § (3) bekezdése alapján "Az újrahasználati díjtétel ("Ú" és "k" díjtétel) alóli, valamint az elektromos és elektronikai berendezésre 2005. évre vonatkozó mentességi kérelmet, valamint az elektromos és elektronikai berendezésre és a kereskedelmi csomagolásra vonatkozó átvállalási szerzõdést 2005. március 1-jéig kell benyújtani. A 2005. március 1-jéig benyújtott kérelem esetében mentesség 2005. január 1-jétõl adható."
hirdetes
Ennek megfelelõen a hivatkozott jogszabályok elõírásait figyelembe véve javasoljuk a mentességi kérelmeknek a hatósághoz történõ benyújtását.
 
 
 
ISO 14001, ISO 9001 rendszerkiépítés, pályázatírás sikerdíjért!  Kérje ajánlatunkat itt!
 
Még több infó a környezetvédelemrõl, a talajvédelemrõl! Kérjük, kattintson ide!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

Tovább a lexikonra