notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Választás 2006

hirdetes

Választás 2006

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Mint már korábbi cikkünkben említettük, hazánkban 2006. április 9-én kerül sor az országgyûlési képviselõ-választás elsõ fordulójára, április 23-án pedig a második fordulóra, melyet Sólyom László jelentett be. A választópolgárok február 10-ig kézhez kapják a kopogtatócédulát, valamint az ajánlószelvényt. Az ajánlószelvények gyûjtése 2006. március 17-ig történhet.

 ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

 

Választás 2006

 

Kampány

 Ahhoz, hogy valaki egyéni választókerületi jelölt lehessen, legalább 750 választópolgár érvényes ajánlását kell összegyûjtenie. Március 20. a területi listák, március 21. az országos listák bejelentésének határideje.
A bejelentéssel hivatalosan is kezdetét vette a 2006-os kampány, amely a legrövidebb lesz a rendszerváltás óta. Ezt valamennyi parlamenti párt üdvözölte. Gyurcsány Ferenc kormányfõ azt mondta: szeretné, ha a választási kampányban szövetségesek és riválisok is az ország érdekét tartanák szem elõtt. Tíz fontos különbséget nevezett meg a Fidesz és az MSZP programja között. Ez a tíz pont: politikai radikalizmus, a társadalmi igazságosság, a felelõsség, a munkabarát és a vállalkozásbarát politika, az együttmûködés és a verseny, a családtámogatás, a nyugdíjrendszer, az adópolitika, az egészségügy és a külpolitika.
Gyucsány Ferenc szerint nem elég a miniszterelnök-jelöletek közül választani, hanem mérlegelni kell a pártprogramok között is. Erre reagálva a Fidesz gyanús ügyletekkel és az ország tönkretételével vádolta a kormányt.

A kormányfõ

A kormányfõ hangsúlyozta: nem arról kell dönteni, hogy mi legyen a neve a következõ miniszterelnöknek, hanem két programról, melyek mentalitása és tartalma jelentõsen eltér egymástól. Nem hisz a politikai radikalizmus idõszerûségében, úgy gondolja, hogy a nyugodt, építkezõ, a közös és bátor kompromisszumok politikájára van szükség. Reagálásában a Fidesz gyanús privatizációkkal, fantomcégekkel, spekulációra alapuló gazdaságpolitikájával, ÁFA visszatartással, körbetartozásokkal, luxusprofittal hozta összefüggésbe a kormány munkáját.

hirdetes

A Magyar Szocialista Párt

A Magyar Szocialista Párt, a parlamenti pártok közül elsõként regisztráltatta magát a 2006-os országgyûlési képviselõ választásokra. Ez a közjogi lépés azt jelenti, hogy az MSZP hivatalosan is egyértelmûvé tette, önállóan indul a választáson. Az MSZP-nek minden választókerületben vannak jelöltjei és a párt már elfogadta mind a húsz területi listáját is. Február 18-án lesz az MSZP kongresszusa, amely dönt a párt kormányfõ-jelöltjérõl, az országos listáról és a választási programról - jelentette be Hiller István. Hozzátette: a cél a négy esztendõvel ezelõtti eredmény megismétlése vagy felülmúlása.

A Fidesz MDF KDNP

A Fidesz cikkünk megjelenésééig még nem regisztráltatta magát. Kivel indul vajon a FIDESZ 2006-ban a választáson? Hisz az MDF a közvéleménykutatásoknak, azaz a legtöbb közvéleménykutatás szerint 1-3%-ot hozó szavazói táborban bízva egyedül indul-e?

Szonda - Ipsos

A Szonda - Ipsos januári felmérésébõl kiderült, hogy nincs egyértelmû esélyese az áprilisi választásoknak. A közvélemény - kutató adatai szerint a biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz 45, az MSZP 43 % - on áll. Az ellenzéki párt elõnye tehát kisebb a felmérés hibahatáránál. A Szonda adatai szerint kétpárti parlament jöhet létre áprilisban, hiszen az SZDSZ 4, az MDF 3 % - on áll és a MIEP-Jobbik szövetség is csak 2 % - os eredményre számíthat.

hirdetes
A szocialisták választási esélyei a felmérés szerint nagyban függnek a parlamenten kívül maradó SZDSZ támogatóinak a magatartásától. A 250 000-es liberális táborból mindössze 100 000-en mutatnak hajlandóságot arra, hogy a második fordulóban a szocialistákra szavazzanak, de õk is csak akkor, ha pártjuk az elsõ fordulóban bejut a parlamentbe. Márpedig a tartalékokat is figyelembe véve enélkül a 100 ezer szavazat nélkül a szocialistáknak már kevés esélye lenne a választások megnyerésére.

Tárki

A Tárki szerint a Fidesz és az MSZP is 45%-on áll. 3 % az SZDSZ 2 % a MIÉP és 1 % az MDF, a Centrum és a Munkáspárt támogatói tábora.

A Gallup

A cikk megjelenéséig a Gallup még nem közölte a januári adatokat, a decemberi adatok szerint a Fidesz vezetett, azonban azóta már sok víz lefolyt a Dunán....

Online közvélemény kutatásunk

A STandard-Team Kft. honlapján a www.standard-team.com oldalon online kutatja a pártprefernciák állását. A jelenlegi állást bárki megtekintheti.


 ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

javítás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy azt a szándék szerinti használatra... Tovább

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

Tovább a lexikonra