notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Milyen egy igényes weboldal?

2018 legfontosabb webdesign trendjei

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Valahányszor új év veszi kezdetét, minden online marketinggel foglalkozó szakember gondolkodni kezd az idei digitális marketing stratégiáról. Mik lesznek a leghatékonyabb SEO taktikák? Milyen email kampányokat érdemes indítani? Hogyan használjam idén a közösségi médiát, hogy több terméket értékesíthessek?

Webdesign

Habár ezek és az ehhez hasonló a kérdések mind teljesen jogosak, van egy terület, ami gyakran a háttérbe szorul, pedig külön ki kellene emelni a többi közül. Ez a terület nem más, mint a webdesign. Ahogy a SEO és egyéb trendek, úgy a stílus és a megjelenés irányzatai is folyamatosan változnak. Új favoritok jönnek, és régi, elavult elemek köszönnek le.

 

 

Egy kiváló tartalmakat kínáló webhely pedig senkire nem gyakorol majd pozitív benyomást, ha látványvilága évekkel le van maradva a mezőnytől. 2018 remek év lesz arra, hogy felfrissítsd webhelyed arculatát. Ezért gyűjtöttük össze az idei legfontosabb webdesign trendet, amiket érdemes lesz felhasználni idei designstratégiádban!

 

 

Flat, azaz lapos design


Az elmúlt év során sok designer és webfejlesztő tért át az egyre egyszerűbb, letisztultabb stílusú designokra. Ennek egyik legfőbb oka a mobilbarát kialakítás volt – a képekkel telepakolt webhelyek észrevehetőbben lassabbak, amik nem hatnak jól sem a felhasználói élményre, sem pedig a SEO-ra (ez a két tényező ugyanis elválaszthatatlan egymástól). Ezzel szemben a sima, egyszerű kialakítású webhelyek sokkal átláthatóbbak is. A flat design trend tehát nem újdonság, de 2018-ban biztosan több helyen látjuk majd.

hirdetes

 

 

Félreértés ne essék – a lapos látványvilág nem azt jelenti, hogy mindent túl kell egyszerűsíteni. A lényeg a minimalista és funkcionális kialakítás – a felesleges elemek kiszórása, és a szükséges, fontos részek kiemelése, tökéletesítése.

 

 

Itt jöhet a jogos kérdés: „akkor hogy lesz látványos?” A képek nélküli (pontosabban kevesebb képet alkalmazó) design elsőre különösen unalmasnak tűnhet. Ez a feltételezés azonban messze áll az igazságtól. A temérdek világos szín, az egyszerű, de látványos illusztrációk, a mutatós, de releváns képek és a kreatív betűtípusok összessége egy nagyon látványos és hatásos összképet alkothat – ez már csak kreativitás kérdése.

 

 

A betűtípusok ereje


Ahogy a webhelyek stílusai egyre letisztultabbá váltak, jó eséllyel láthatunk majd egyre kreatívabb megoldásokat, ha a felhasznált betűtípusokról van szó. Ahol a spórolnak az egyéb design elemekkel, ott rögtön pótolják is majd azokat látványosabbnál látványosabb tipográfiai megoldásokkal.

hirdetes

 

 

Habár a képek valóban ezernyi szóval érnek fel, a gondosan kiválasztott betűtípusok legalább annyira kifejezők lehetnek. A különböző betáképek különböző hangulatokat testesítenek meg – egyesek könnyed, laza érzést keltenek az olvasóban, míg mások komolyabb, hivatalos légkört teremtenek az adott weboldalon.

 

 

Nem csoda tehát, hogy a nagyobb vállalkozások saját betűtípusokat készítenek, amelyek kizárólag saját termékeiken és reklámjaikban jelennek meg. Érdemes szétnézni a különböző cégek logói között, és máris temérdek egyedi stílusú szöveget láthatsz majd felhasználva bennük. Külön példa erre a Facebook – habár a logóban látható F betű nem saját betűtípusból származik, mégis mindenki azonnal képes felismerni. Ez a betűtípusok ereje.
 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A blogkezdés alapjai 5 lépésben

2018-12-13

A blogkezdés alapjai 5 lépésben

Az interneten temérdek tippet és forrást találhatsz a kezdő blogolók számára, a probléma csupán az, hogy mindegyik más és más oldalról közelíti meg a témát. A rengeteg információ egy kezdő elé azt a téves képet festheti, hogy a blogolás egy nehéz, komplikált feladat. Nem muszáj azonban mindig mindent túlbonyolítani.

Így építs fel egy közösséget YouTube vlogcsatornád köré

2019-01-02

Így építs fel egy közösséget YouTube vlogcsatornád köré

Sokan egyszerűen csak szórakoztató időtöltésként foglalkoznak a YouTube-bal, vagy csak szeretnék megosztani néhány emberrel gondolataikat, alkotásaikat vagy bármi mást, amire ez a formátum lehetőségeket kínál. Ha azonban videóid akár csak egy kisebb közönséget is gyűjtöttek maguk köré, akkor híreink vannak: csatornád már nem csupán rólad szól.

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

2019-01-14

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

Az influencer marketing, vagy befolyásmarketing már egy jó ideje felkapott téma a marketing világában, amibe természetesen a vendéglátás és turizmus is beletartozik. De miért olyan népszerű ez a módszer, és miért figyelnek fel rá egyre többen és többen? A válasz egyszerű: a hitelesség miatt.

2019-01-19

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

A Google egy újabb eszközt húzott elő a tarsolyából, hogy megmutassa, milyen hatása lehet az Európai Unió új szerzői jogi irányelvének, ha jelenlegi formájában törvény lesz belőle.

További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.8

Marketing

Szótár

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Magyar Szabványügyi Testület

Az MSZT honlapján internetes Szabványkatalógus áll az olvasók rendelkezésére a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra