notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A koronavírus Dél-Amerikában, Peruban: 3 megdöbbentő statisztikai adat Peruról, ami a koronavírus kapcsán látott napvilágot

hirdetes

3 döbbenetes szám, ami magyarázatot ad a Peruban kialakult koronavírus helyzetre

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Minden jel arra utal, hogy a koronavírus egy újabb gócpontja alakul ki Dél-Amerikában, a kontinens legtöbb országában nagy a baj. De Peruról azért éri meg külön is beszélni, mert annak ellen, hogy példás védekezést mutattak be, elhatalmasodott a káosz koronavírus járványfronton, eddig közel 124 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak az országban és 3630 halálos áldozatot követelt a járvány. Hogy mi lehet ennek az oka? Mutatunk 3 statisztikai adatot, ami mindenre magyarázatot ad.

A koronavírus Peruban 3 adaton bemutatva

#1: A perui lakosság 72%-a nem bejelentett munkatevékenységből keresi a kenyerét.

A legtöbb országban óriási veszélynek vannak kitéve a társadalmi réteg aljára szorultak, hiszen ők azok, akik a védekezésben legkevésbé tudják kivenni a részüket, ez nincsen máshogy Peruban sem. A napszámosok, akik a ledolgozott munka után kapják meg a fizetésüket, nem tehetik meg, hogy otthon maradnak, lépjenek fel akármilyen szigorúan a hatóságok. Így hiába, hogy alig 9 nappal azután, hogy március 6-án az első koronavírusos beteget diagnosztizálták, lezárták a határokat és országos házikarantént hirdetett, hiába, hogy olyan szigorúan léptek fel, hogy volt olyan nap, hogy 3000 karanténszegőt börtönöztek be. Sokaknak nem volt más választásuk, menniük kellett!

#2: A perui háztartások 51%-ában nincs hűtő.

Még nekünk teljesen természetes volt, hogy a kijárási korlátozás, a vírus berobbanása előtt bevásároltunk, online rendeltünk, minimalizáltuk heti, vagy kétheti egy alaklomra a boltba járást, addig a perui háztartások felének minden nap el kell mennie boltba, hogy megvegye azt amit aznap megeszik, hiszen nem tudja tárolni a különböző élelmiszereket hűtőalkalmatosság híján. Ez pedig azt eredményezte, hogy a lezárások alatt is nap, mint nap hosszú sorok kígyóznak a boltokban, akkora tömegek alakulnak ki, hogy lehetetlen tartani a megfelelő távolságot. 

hirdetes
hirdetes

#3: A perui lakosság mintegy 38%-a bankszámlával sem rendelkezik.

Biztos a te fejedben is megfordult, hogy mért nem avatkozott közbe a kormány? Nos az igazság az, hogy látva a fent leírtakat tett bizonyos lépéseket, méghozzá pénzt kezdett el osztani a szegényeknek. Igen ám de itt egy újabb bökkenővel találkoztak, a perui lakosság mintegy 38%-a nem rendelkezik bankszámlával, így nem olyan egyszerű ezeket a pénzügyeket elintézni, mint nálunk. Még mi érintésmentesen fizetünk, addig a perui állampolgárok nagy része besétált a bankba, hogy felvegye a segély összegét, ami újabb nagy tömegeket generált, ami tovább segített a koronavírus járvány terjedésének. 

A társadalmi különbségek tehát a szigorú korlátozások ellenére is nagyban gátolják a hatékony védekezést, de ezt Szingapúrban, valamint Indiában is tapasztalni lehetett. Peruban akkora problémát jelent ez, hogy egy rutintesztelés során kiderítették, hogy Cantagallóban, egy szegényes, faházakban élő folyó menti közösségben a lakosság 72%-a megfertőződött koronavírussal. Felmerül annak a gyanúja, hogy ennél jóval több ilyen elszegényedett közösség lehet az országban, ahol jelentős a fertőzöttek aránya, de a hatóságok nem tudnak róla.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

szakterületi szakértõ

<audit> személy, aki az auditálandó tárgyra nézve szakismeretét rendelkezésre... Tovább

vertikális marketingrendszer

Az értékesítési út szereplői közötti valamilyen mértékű vertikális integráció megléte. Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Külföld Tudomány