notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Home office hatékonyan: 5 dolog, ami miatt a home office tuti bukásra van ítélve, 5 tipp home officehoz

hirdetes

5 dolog, ami miatt a home office tuti bukásra van ítélve

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Annyit beszéltünk már a home officeról, de mi mást is tehetnénk, hiszen a koronavírus járvány visszaszorítására hozott intézkedések miatt egy igen népszerű téma lett hirtelen. Az amerikai starupok körében eddig is nagy népszerűségnek örvendett az otthoni, rugalmas munka. Nemrégiben arról is beszámoltunk, hogy a Twitternél például a koronavírus után is marad a home office üzemmód , de Magyarországon eddig még nem igazán volt elterjedve, de talán ez most megváltozik. A home office nagyon hatékony tud lenni, egyes kutatások szerint akár 70%-kal is, mint az irodai munka, de azért van egy pár dolog, amin elbukhat ez a munka mód. Mutatunk is 5 dolgot, ami miatt a home office azonnal bukásra van ítélve, azaz mutatjuk, hogyan NE home office-olj!

5 hiba, amit elkövethetsz a home officeban

Rossz kommunikáció, rossz irányítás

A home office egyik legnagyobb hátránya, vagyis nehezítője az a személyes kommunikáció hiánya, amit szerencsére ma már a digitális eszközöknek köszönhetően nagyon könnyen át lehet hidalni, de ez sokszor nem megy egyik napról a másikra. A vezetők számára nehezebb így kiosztani a feladatokat, de ami az igazi kihívás, az a munkafolyamatok felügyelete. A legnagyobb útvesztő, hogy a home officeban a beosztottak elakadása sem derül ki időben, nehezebb észrevenni a csúszásokat, szükséges kompetenciák hiányát, így nehezebb kiigazítani, segíteni, de oktatást tartani is. Továbbá a kollégákkal való kommunikáció hiánya is problémát jelenthet, hiszen hiába minden csúcstechnika, a személyes beszélgetést nem pótolhatja semmi, még az élő videóhívások alkalmával is sokkal nehezebb spontán interakciókat nehezebb kezdeményezni, ami fontos eszköze a kreatív gondolkodásnak.

hirdetes

Időmenedzsment hiánya

A home office-nak az alapja az időmenedzsment, azzal, hogy az alkalmazottak nem járnak be az irodába, és nincsenek rákényszerítve, hogy 8 órán keresztül az íróasztalnál üljenek, saját maguknak kell beosztaniuk az idejüket. Ha valaki eddig nem volt ehhez hozzászokva, akkor ez nagy problémát okozhat, ami a kontoroll elvesztéséhez, túlterheléshez, vagy éppen a határidőkből való kicsúszáshoz vezethet. Ez pedig vagy teljesen hatékonytalanná teszi a távmunkát, vagy pedig nagyon rossz színben tünteti fel a munkavállalók számára. Ezt vagy digitalizált feladatkiosztással, vagy pedig a vezetők közreműködésével, folyamatos ellenőrzések, mérföldkövek kitűzésével lehet némileg orvosolni.  

hirdetes

Apropó, lehet, hogy ez is érdekelhet: 5+1 tipp, hogy a home office tényleg hatékony legyen
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek