notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Home office hatékonyan: 5 dolog, ami miatt a home office tuti bukásra van ítélve, 5 tipp home officehoz

hirdetes

5 dolog, ami miatt a home office tuti bukásra van ítélve

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

5 hiba, amit elkövethetsz a home officeban

Pszichés korlátok

Ha már az időmenedzsmentről beszélünk, akkor szót kell ejteni a pszichés tényezőkről is. A távmunkához megfelelő pszichikai állapot kell, egy részt jól kell tudni beosztani az időt, oda kell figyelni a munka és magánélet megfelelő egyensúlyára, változatos életvitel kialakítására, sport közbeiktatására, a megfelelő étkezésre. Hiszen az ember hajlamos belemerülni a feladatokba, olyannyira, hogy szociális kapcsolatait hanyagolja, kihagy étkezéseket, elfelejt mozogni. Az irodai munka során alapból beszégetünk a kollégákkal, együtt ebédelünk, a munkaidő végével saját dolgainkkal kezdünk el foglalkozni, home office esetében ez jóval nehezebb. És ehhez még hozzájön, hogy konfliktusok is könnyebben alakulnak ki, a metakommunikáció hiánya miatt gyakoribbak a félreértések is és a pozitív és negatív érzelmek is nehezebb helyesen kezelni a távolság miatt.

hirdetes

Felkészületlenség

A home officera nem lehet csak úgy egyik napról a másikra átálli, azt hiszem ezt a koronavírus járvány kezdetekor sokan tapasztalták. Azok, akiknél eddig semmilyen lehetőség nem volt otthoni munkavégzésre, most azt tapasztalhatták, hogy bizony nagyon döcögős volt az átállás, és az is lehet, hogy ez annyira nehéz volt, hogy már csak a túlélésre játszanak, és arra várnak, hogy újra indulhasson az irodai munka. Az elején az átálláshoz szükséges folyamatok valóban nagy energiát vehetnek el a tényleges munkavégzéstől, de az alapok megteremtése nélkül nem lehet hosszútávon hatékonyan végezni a munkát, ezért mindenképpen megéri, a felkészülésre időt, és kapacitást szánni.

hirdetes

Nem megfelelő eszközök

Talán ezt is a felkészülése egyik pontja, szükséges eszközök, és szoftverek megtalálása. Mindenki tapasztalhatta, hogy nem biztos, hogy az eddig használt eszközök, programok megfelelően működnek akkor, ha egész osztályok, cégcsoportok szeretnének együttesen a világ több pontjáról dolgozni. A megfelelő eszközök nélkül sem lehet megfelelően home office üzemmódban dolgozni! Ezekre lehet szükség: feladatkezelő, közös tudástár, közös mappa rendszer, csoportos hívás platform, és egyéb cégspecifikus dolgok. 

Ezt olvastad már: Produktívabb szeretnél lenni? Van hozzá 5 szuper tippünk, ami a home officban is aranyat ér!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

feljegyzés

dokumentum , amely rögzíti az elért eredményeket vagy bizonyítja tevékenységek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek