notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekből a dolgokból mindig legyen otthon - Karantén idején se csak az élelmiszerekre gondolj

hirdetes

5 dolog, amiből mindig legyen otthon (Ne csak az élelmiszerekből tárazz be!)

CZs
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Sokaknak csak az élelmiszerek járnak az eszükben, ha különféle termékek bespájzolásáról van szó, pedig ennél azért jóval több dologra érdemes odafigyelni. Fontos felhívnunk rá a figyelmet, hogy nem zombiapokalipszisre készülünk, így például nyílpuskát vagy zombiméreg elleni szert nem fogsz találni a listán. Inkább olyan hétköznapi dolgokat gyűjtöttünk össze, amikre nagy eséllyel szükséged lesz, és amikért felesleges lenne boltba szaladgálni. Lássuk, mik ezek!

Dolgok, amik nem hiányozhatnak otthonról

Gyógyszer, ragtapasz, vitaminok

Bár a legtöbb háztartásban ezek alapvető kellékek, és mindenhol van egy jól megtömött gyógyszeres fiók vagy kosár, nem árt ezt most kiszelektálni. Egyrészt előfordulhat, hogy a benne lévő készítmények egy része már rég megromlott, másrészt talán el is fogyott ez-az, amit elfelejtettél pótolni. Alapvető gyógyszerek, fájdalom- és lázcsillapító, esetleg köptető, gyomorbajokra való készítmények, allergiás reakcióra való készítmények legyenek otthonok, kötszerről és ragtapaszról se feledkezz meg, illetve nem árt a vitaminokról sem gondoskodni, pláne ebben a helyzetben!

Takarítószer

Elég bosszantó, ha elfogy a takarítószer, és már megint rohanhatsz érte a boltba, igaz? Pedig manapság előfordulhat, hogy gyorsabban fogy, mint korábban, ezért célszerű 2-3 havi adaggal feltankolni, hiszen úgyis elfogy és úgyis eláll. A lényeg az, hogy ne érjen meglepetésként, ha egy egyszerű takarítás után nem tudsz valamit fertőtleníteni, mert kifogytál a kedvenc tisztítószeredből. Ezekre érdemes ölteni.

hirdetes

Gyufa, villanykörte, elemlámpa, elem, tű és cérna

Csak a biztonság kedvéért és a nyugalmadért, és NEM csak karantén idejére! Ezeknek bizony mindig lenniük kell otthon, hiszen bármi történhet. Elmehet az áram, elszakadhat egy nadrág, és így tovább. Ezek olyan mentőövek, amik szintén gondoskodnak róla, hogy ne kelljen boltba rohangálni naponta. Ismerős az érzés, mikor egyik nap kiég a konyhában a lámpa (elmész villanykörtéért), másnap lemerül a távirányítóban az elem (és megint mehetsz elemért)? Nos, ezeket a szituációkat szeretnénk elkerülni!

Higiéniás termékek

Tampon, betét, fültisztító, sampon, balzsam, tusfürdő, borotva, papírzsebkendő, wc papír (ésszerű mennyiségben), mosószer, mosogatószer, öblítő, szappan, dezodor, fogkrém és fogkefe. Olyan alapvető higiéniás termékek, amikből békeidőben is érdemes betárazni. Ne egy rohanós reggelen érjen a felismerés, hogy elfogyott a dezodorod vagy a férjednek már nem jut a fogkrémből. Szintén azt javasoljuk, mint a takarítószerek esetében: 2-3 havi adag MINDIG legyen otthon, ne csak koronavírus és karantén idején. Ez a lista nyilván még tovább bővíthetp (főleg akkor, ha például kisbaba is van a családban), és nem is árt ezekről vezetni egy jegyzetet.

hirdetes

Egy jó sportcipő, egy jó könyv, a kedvenc teád...

Igen is fontos, hogy legyenek otthon olyan dolgok, amik segítenek a feltöltődésben, amiket szeretsz, vagy amelyek segítségével azt csinálhatod, amit élvezel! Az otthoni mozgás elengedhetetlen az egészséged megőrzéséhez, a kiegyensúlyozott élethez és a stressz kezeléséhez is. Hidd el, nem csak neked, de a családtagjaidnak is az a legjobb, ha rendszeresen mozogsz (és mozog mindannyiotok), és szakítasz időt olyan dolgokra, amik feltöltenek. Ha egy jó könyv nélkül nem tudsz meglenni, ha hiányozna a kedvenc teád, vagy ugrókötelezéssel helyettesítenéd a futást, minél hamarabb szerezd be ezeket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

marketing alapstratégia

A vállalat vagy a stratégiai üzleti egységek céljainak kitűzése és azon eszközök hosszabb... Tovább

Szeretem a bankom

A Budapest Bank szeretem a bankom kampányának online marketing csődje, avagy amikor nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek