notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Igaz történet alapján játszódó filmek: Te gondoltad volna, hogy ez az 5 hollywoodi sikerfilm igaz történet alapján játszódik?

hirdetes

Te gondoltad volna, hogy ez az 5 hollywoodi sikerfilm igaz történet alapján játszódik?

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Lehetséges, hogy tényleg az élet írja a legjobb forgatókönyveket? Ha megnézzük ezt az 5 igaz történeten alapuló filmet, akkor azt kell mondanunk, hogy minden kétséget kizáróan így van! Mutatjuk is azt az 5 elég nagy sikert aratott filmet, amiknek elég nagy valóság alapjuk van!

5 legjobb igaz történeten alapuló film

A király beszéde

Kinek ne lenne ismerős, a 2010-ben valóban igen nagy sikert aratott A király beszéde történelmi fimdráma, ami nemcsak megannyi (összesen 12) Oscar jelölést kapott, hanem el is nyerte a legendás díjat méghozzá rögtön 4, a legjobb film, legjobb rendező, legjobb eredeti forgatókönyv, valamint legjobb színész kategóriában. A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Azonban volt egy kis hiba a szerkezetben: a király borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Az eredeti történésekhez képest van egy kis ferdítés a filmben, a király és a logopédus kapcsolatát is sokkal feszültebbnek ábrázolják, valamint az sem igaz, hogy a király beszédéhez Churchill is gratulált, hiszen ő ott sem volt, de ennek ellenére is valósághűen tükrözi a kor szellemét!

Kódjátszma

Bizony-bizony ez sem egy kitalált történet, ami a zseniális, ma a modern számítógép-tudomány egyik atyjaként tisztelt, ám szomorú sorsú Alan Turing nagy találmányát, és annak alkalmazását mutatja be. A második világháború alatt a brit Bletchley Parkban működő kódtörő központ munkatársaként dolgozott és kulcsszerepe volt a német Enigma nevű titkosító gépek jeleinek megfejtésében, ez pedig becslések szerint mintegy két évvel lerövidített a háborút. Tehát a filmvásznon egy valóságos remekmű születésének lehetünk tanúi, ami nélkül most nem biztos, hogy pontosan így nézne ki a világtérkép.

hirdetes

Bohém rapszódia

Mondjuk ezt nem nehéz kitalálni, hogy a legendás Queen együttes alakulását, és sikereit mutatja be, kiemelt hangsúllyal a legendás frontemberre, Freddie Mercury-ra. Itt sokkal inkább az lehet a kérdés, hogy mennyire van túlszínezve a film, mennyi ebből a nagy sikersztoriból az igazság? Hát sajnos van egy olyan érzésem, hogy ezt sosem tudjuk meg, mert az idők folyamán nyilván mindenki emlékezete kicsit megszépítette a dolgokat. Két dolog van, ami biztosan, hogy ferdítés, a filmben Freddie az 1985-ös Live Aid koncert előtt már megtudta, hogy HIV-pozitív, és el is mondta ezt a bandának, de valójában csak valamikor 1986 és 1987 között szembesülhetett a diagnózissal a rocklegenda, a másik pedig, hogy a zenekar a való életben sosem bomlott fel, nem úgy, mint a filmben.

hirdetes

Banks úr megmentése

Walt Disney megígéri a kislányainak, hogy filmre viszi a kedvenc mesekönyvüket, a Mary Poppinst, 20 évbe telt mire sikerült, ugyanis az írónő hallani sem akart róla, de végül sikerre vitte a küldetést, úgyhogy mi is megtekinthetjük ezt a történetet.

A nagy dobás

A nagy dobás: azaz négy teljesen kívülálló észrevesz valamit, egy olyan valamit, amit sem a kormányok, sem a média, sem a szakértők, sem a bankok nem akartak észrevenni, ez pedig nem kisebb valami, mint a gazdaság összeomlása. Igen jól gondolod, ez a film a 2008-as gazdasági világválságról szól. A modern pénzügyi világ sötét bugyraiba enged betekintést nekünk a film a négy főhősön keresztül.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kultúra