notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Üzleti tanácsok Henry Fordtól: 5 tanács Henry Fordtól, amit érdemes megfogadnod neked is, ha sikereket szeretnél elérni!

hirdetes

5 tanács Henry Fordtól, amit érdemes megfogadnod neked is!

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Henry Ford. Mit is lehetne róla mondani, talán annyit, ha valakitől üzleti tanácsokat fogadnék meg, akkor az ő lenne! Henry Fordot azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, főleg nem olyanoknak, akik otthonosan mozognak az üzleti világban. Henry Ford nemcsak a legendás T-modell megalkotója, hanem megannyi üzleti siker bezsákmányolója is, amit sok kemény munka, és az évek során felhalmozott tudás, és tapasztalat árán szerzett, most az ő tanácsai következnek, amiket szerintem neked is érdemes megfogadnod!

Henry Ford 5 üzleti tanácsa, amit jobb, ha te is megfogadsz

#1: „A kudarc egyszerűen a lehetőség, hogy újrakezdjük, sokkal intelligensebben.”

Mindenekelőtt ezzel a Henry Ford idézettel kezdenék. Ford nagy sikereiről mindenki halott, ódákat lehetne zengeni róluk, de csak igen kevesen ismerik, és még annál is kevesebben beszélnek Ford nagy bukásairól, pedig bizony volt belőlük egy pár! A sikerhez nem vezet egyszerű út, a kudarcok csupán negatív eseményeknek álcázott lehetőségek. Persze ezt nem jelenti azt, hogy nem a sikerre kell törekedni, és teljesen elfogadott dolog kudarcot vallani, de ha már egyszer megtörtént a baj, akkor sokkal inkább elemezni kell a helyzetet, és következtetéseket levonni, tanulságokat keresni, amiből tovább lehet építkezni. Szintén Ford idézet: „Kudarcaink tanulságosabbak, mint sikereink.”

#2: „Az üzlet, ami semmi mást nem állít elő, csak pénzt, rossz üzlet.”

A maga kora egyik legsikeresebb üzletemberétől ilyet hallani elgondolkodtató. Arra eszmélhet rá az ember e szavak hallatán, hogy hosszútávon nem pénzt kell termelnie egy vállalkozásnak, hanem valós értékeket. Fordra sem úgy emlékszel te sem, és én sem, mint aki a leggazdagabb ember lett volna, vagy sok pénzt termelt volna, hanem úgy, mint aki megalkotta a futószalaggyártást, és azt a bizonyos legendás autót, pedig minden bizonnyal ez sok pénzt hozott neki a konyhára.

hirdetes

#3: „A sikeres ember az alatt az idő alatt halad előre, amelyet mások elpazarolnak.”

Erre gondolj akkor, amikor haszontalanul görgetsz a social médiában, ahelyett, hogy megválaszolnád azokat a régóta nyomasztó emaileket, vagy utána olvasnál valami fontos témának, esetleg tényleg belekezdenél abba a bizonyos dologba, amin már olyan régóta töröd a fejed, hosszú idők óta tervezed, és olyannyira szeretnéd, hiszen az álmaid nem fogják megvalósítani magukat! A megoldás, gondold ki, tervezd el, csináld meg, ha kudarcot vallanál, akkor pedig ott van az első pont! Szintén hasznos Ford idézet: Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.”

hirdetes

#4: „Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

Ez a mondat alapvetően képes megváltoztatni a gondolkodásmódot, legalábbis nálam működik. Amint elhiszed, hogy sikerülni fog, átkapcsolod magad rá, hogy mindent meg is tegyél érte, hogy sikerüljön, ellenkező esetben már alapból rossz helyzetről indulsz. Ha valaki, legalább te higgy magadban, és tegyél meg mindent érte, hogy sikereket érj el, ha pedig minden igyekezetd ellnére kudarcot vállasz, akkor továbbra is ajánljuk az egyes pontot! 

#5: „A minőség azt jelenti, hogy akkor is jól csinálod, amikor nem figyel senki.”

Ne ess abba a csapdába, hogy azért csinálsz dolgokat, hogy másokat lenyűgözz, inkább az egész folyamatra összpontosíts, mintsem mások, például a befektetők elkápráztatására. Előbb-utóbb úgyis kiderül, mi megy a színfalak mögött, menjenek hát ott is rendben a dolgok!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

marketing alapstratégia

A vállalat vagy a stratégiai üzleti egységek céljainak kitűzése és azon eszközök hosszabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Történelem