notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 tartalommarketing tipp szállodáknak: íme 5 tartalommarketing tipp független szállodatulajdonosoknak

hirdetes

5 tartalommarketing tipp független szállodatulajdonosoknak

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A turisztika mindig is egy rendkívül versenyszerű szektor volt, az internet elterjedése azonban csak fokozta ezt a helyzetet. Manapság, ha egy szállodára nem lehet egyszerűen rálelni a Google-on, akkor bizonyos értelemben olyan, mintha nem is létezne. Szállodatulajdonosként elengedhetetlen, hogy egy alapos tartalommarketing stratégiát állíts össze létesítményed számára, és ezzel az élvonalba kerülhess. A tartalommarketing az, ami esélyt ad a független szállodatulajdonosoknak, hogy felvehessék a versenyt az országos, vagy nemzetközi szállodaláncokkal. Egy jó tartalomstratégia továbbá nem csak új ügyfeleket segít szerezni, hanem volt vendégeidet is visszacsalogathatod vele szállodádba. A következőkben ehhez szeretnénk 5 tippet kínálni!
 

5 marketing tipp szállodáknak

1. Légy tisztában saját márkáddal

A független szállodákat többféle különböző kategóriára oszthatjuk szét. Léteznek például B&B stílusú szállások, amelyek első sorban a családok és fiatal utazók célpontjai. Vannak olyanok is, amik kifejezetten a modern vonalra építenek, hogy felhívják magukra a fiatalabbak figyelmét, e skála másik végén pedig a régies, vidékies stílusú hotelek állnak és várják pihenésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeiket. Mindez persze csak néhány példa.

Bármilyen kategóriába is sorolod be független szállodád márkáját, fontos, hogy tartalmaidat ennek fényében készítsd el. Így biztosíthatod, hogy ezek a tartalmak azokat az utazókat szólítsák meg, akik érdeklődnének szállodád iránt.

Már szállodai tartalomstratégiád kialakításának elején fontos, hogy ismerd és értsd is célközönségedet – tehát azokat, akiknek tartalmaid szólnak. Mint említettük, tartalmaidnak csak akkor lesz marketingértéke, ha a megfelelő utazókat célzod meg velük.

Még ha egy nagyobb franchise részeként is kezded pályafutásodat, fontos hogy stabil márkaidentitásod legyen, hiszen sosem tudhatod, hogy mikor akarod (vagy kényszerülsz) majd önálló létesítményként tovább működni. Egy ilyen esetben rengeteget segíthet, ha nem kell elölről elkezdened márkád felépítését.

2. Ismerkedj meg célközönségeddel

Mint szállodatulajdonosként azt bizonyára tudod, a vendégeknek különböző típusaik vannak. Amire azonban talán még nem gondoltál, az az, hogy ezeknek a különböző vendégtípusoknak más és más üzeneteket kell megfogalmaznod, ha meg szeretnéd nyerni őket. Ott vannak például azok a vendégek, akik családi programokra vágynak, míg mások csak üzleti okokból kénytelenek megszállni valahol.

Ha igazán figyelmes szeretnél lenni (ami mindenképpen egy jó tulajdonság egy szállodatulajdonosban), akkor járj utána, hogy ügyfeleid általában családostól érkeznek-e, vagy nyugdíjasok, stb. Mindez sokat segít majd abban, hogy a megfelelő tartalmakat készítsd el nekik. Ezzel többek között azt is bizonyítod számukra, hogy megérted őket, és tudod, hogy mire van szükségük – tehát erre számíthatnak szállodádtól is.

hirdetes

Tégy meg tehát mindent, hogy a szállodamarketingre szánt tartalmaid értékesek és hasznosak legyenek azoknak a vendégeknek, akik a legvalószínűbb, hogy megszállnának nálad.

3. Kérj segítséget profiktól

Beszélünk itt arról, hogy mennyire hasznos a tartalommarketing a független szállodáknak, de persze tisztában vagyunk vele, hogy a szállodatulajdonosok nem feltétlenül marketing szakemberek, vagy épp tartalomszerzők. Éppen ezért fontos, hogy szükség esetén szakmai segítséget kérj néhány olyan profitól, akiknek több tapasztalata van az adott területen – például egy marketing tanácsadói cégtől, ami már évtizedek óta foglalkozik online marketinggel, mi személy szerint őket tudjok ajánlani: hotel online marketing tanácsadás! Egyrészt rengeteg referenciával rendelkeznek, amit a holnapukon is megtalálsz, másrészt pedig rendkívül segítőkészek, és lelkiismeretesek, tényleg minden fűszálat képesek megmozgatni a siker érdekében!

Egy jó marketingügynökség nem csupán a szállodai tartalommarketingben, hanem minden más fontos online marketingtevékenységben besegíthet (fizetett hirdetések, SEO, stb.)

Fontos észben tartani azt is, hogy a vendéglátás egy rendkívül vizuális szektor, ahol ma, az internet és a közösségi média korában mindennél fontosabb, hogy valaki mutatós képeket tudjon felsorakoztatni szállodájáról. Persze lehet játszadozni az okostelefonnal, de ha szeretnéd hoteledet a lehető legszebb oldaláról bemutatni, akkor ebben csak egy tehetséges fényképész segíthet neked. Ezeket a képeket aztán felhasználhatod tartalmaidban, hirdetéseidben, email marketingedben és a közösségi médián is.

hirdetes

4. Meséld el szállodád történetét

A legtöbb szállodának van wellness részlege, étterme, jó kilátása, szép szobái, és sok egyebe, amit egy jó szálláshelytől elvárhat az ember. Ha szeretnél kiemelkedni a tömegből, akkor valami egyedi okot kell kínálnod ügyfeleidnek, hogy a te szállodádat válasszák a versenytársak helyett. A tartalommarketing kontextusában ez szállodád egyedi, saját története lesz – ez is egy eszköz, amivel megkülönböztetheted magadat a konkurenciától.

Egy jó szállodai történetre a következők jellemzők:

•    Elmeséli, hogy kik állnak szállodád mögött, hogy milyen értékeket képviseltek, és persze hogy milyen vendégeknek szeretnétek megfelelni csapatoddal.
•    Pontosan leírja, hogy szállodád milyen szolgáltatásokat kínál, hogy kiknek szánod ezeket és hogy miért érdemes pont ezt a szállodát választaniuk az ügyfeleknek.
•    A szálláskereső leendő utazókat gyakran a szálloda múltja, alapjai is érdeklik. Ha hoteled egy olyan helyen épült, aminek történelmi jelentősége van, vagy éppen az épületnek van köze egy jelentős eseményhez, ezt is itt érdemes megemlíteni.
•    Független szállodád története lehetővé teszi, hogy hass az emberek érzelmeire is, ami fontos, hiszen a leendő utazók így azonosulni tudnak majd hoteleddel, ami egy fontos lépés a szobafoglalás felé!

Mindezt persze igényesen elkészített, profi képekkel és videókkal is erősen ajánlott kiegészíteni, amelyek sokat segíthetnek történeted elmesélésében.

5. Kínálj friss híreket szállodádról

Fontos, hogy szállodai tartalommarketingedben a legapróbb részletekre is odafigyelj és kitérj. Az internetnek köszönhetően az embereknek lehetőségük van sok mindent kideríteniük egy szállodáról, mielőtt meghoznák döntésüket, és a legtöbben szívesen is élnek ezzel a lehetőséggel.

Hogy megkönnyítsd a dolgukat, és hogy senki se vádolhasson meg azzal, hogy tudnivalókat rejtegetsz szállodádról, légy előrelátó és kínálj rendszeres friss híreket az érdeklődők számára.

Például felsorolhatsz néhány érdekes tényt szállodádról minden héten egy blogbejegyzés formájában. Egy másik jó taktika rendszeres híreket közölni blogodon, amelyek szállodádat, és így vendégeidet is érintik. Mindez nem csak abban segít majd, hogy folyamatosan informáld az embereket hoteled állapotáról, hanem abban is, hogy célközönséged tagjai egy nagyobb közösség részének érezhessék magukat – szállodád „családtagjának”, ha úgy tetszik.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

környezeti cél

környezeti cél Általános, a környezeti politikával összhangban levő cél, amelyet egy... Tovább

auditprogram

egy meghatározott idõtartamra tervezett, meghatározott célra irányuló egy, vagy több... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Marketing