Tippek bloggereknek

5 profi tipp kezdő bloggereknek

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szóval elkészült első blogod, minden működik, és már alig várod, hogy elkezdhesd megírni első bejegyzésedet. A legtöbb kezdő ilyenkor azonnal rákattint az „új bejegyzés” gombra, és máris írni kezd… valamit. Talán még ő maga sem tudja, hogy mit, de ír. Itt kezdődnek a problémák.
 

Blogírás

A blogírás alapjai


Mert miből is áll egy blog? Blogbejegyzésekből. Akkor mi a gond? Az, hogy egy jó blog jó blogbejegyzésekből kell álljon.

 

Jó, könnyű azt mondani, de mi kell ahhoz, hogy egy blogbejegyzés „jó” legyen? Felkészülés! Mielőtt hozzákezdenél a világ legjobb blogbejegyzésének megírásához, először tudnod kell, hogy közönséged miről szeretne olvasni; hogy az adott témán belül milyen pontokra szeretnél kitérni; illetve hogy milyen részletesen, milyen „mélyen” szeretnél elmerülni a választott témában.

 

 

Ne feledd: az emberek mérhetetlen mennyiségű tartalommal találkoznak az interneten minden egyes nap. A te feladatod az, hogy olyan témát találj és olyan tartalmat készíts hozzá, amely kitűnik a többi közül, hogy az olvasók a te blogodra fordítsák a drága idejüket mások írásai helyett.

 

 

Ha mindez megvan, akkor egy egyszerű de átfogó vázlatra lesz szükséged cikkedhez. Sorold fel a legfontosabb megtárgyalandó pontokat, majd állítsd őket logikai sorrendbe, és szükség szerint oszd őket alcímekre.

 

 

A fentiek alapján biztosan körvonalazódik már, hogy a blogírás nem hasra ütésre történik. Ha mindez kész, akkor már írhatsz is! Eddig csak az előkészületekről volt szó, most azonban jöhetnek a beígért profi tippek, amiket szintén hasznosnak találsz majd!

 

 

1. Ne zavard össze az olvasókat


Egy átlagos olvasó csak az olvasottak 60%-át érti meg. A te feladatod tehát az, hogy tartalmadat érthető, átlátható módon prezentáld. De hogyan?

 

Először is oszd tartalmadat több rövid, könnyedén értelmezhető részre.

 

Itt van például ez a cikk, amit éppen olvasol. Van egy főcímünk és több alcímünk, vagy „fejlécünk”, amik segítenek több részre bontani a szöveget.

 

Bizonyára észrevetted azt is, hogy a szövegrészleteket nem csak fejlécek, de a bekezdések közötti üres helyek is segítenek elválasztani egymástól. Ha az ember ömlesztett szöveget lát, akkor egyből az ugrik be neki, hogy egy könyvet olvas.

 

Természetesen vannak kivételek, és bizonyos tartalmakat „több oldalon” keresztül is ecsetelhetsz megszakítás nélkül, de az esetek többségében maradj meg a tagolt, szakaszokra osztott felépítésnél.

 

Ha nem vagy biztos a dolgokban, akkor helyezz el egy listát cikkedben. A listák azért hasznosak, mert:

  • Könnyen olvashatók és áttekinthetők.
  • Több gondolatot is felsorolnak egy tömör formátumban.
  • Mindenki használja őket.
  • Remekül szemléltethető velük, hogy miért olyan nagyszerű dolgok a listák.

 

 

2. Idézz!


Az idézetek garantáltan megragadják az olvasók figyelmét, ráadásul az előbb tárgyalt tagolásban is sokat segítenek.

 

„A marketing az a folyamat, amely során egy cég bevétellé alakítja az ügyfelek igényeit.” – Mark Burgess

 

Jó mi? Csak el ne felejtsd megemlíteni azt, akitől az idézet származik!
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Miről ismerheted fel az álvéleményeket?

2018-11-30

Miről ismerheted fel az álvéleményeket?

Az internet lehetővé tette számunkra, hogy alaposan tájékozódhassunk egy termékről, szolgáltatásról, étteremről, vagy bármi másról, mielőtt pénzt és időt fordítanánk rá. Az ilyen kutatgatások során sokat segíthetnek a többi felhasználó, ügyfél, vagy vendég által írt vélemények és/vagy értékelések, amelyek az adott dolog minőségéről árulkodhatnak.

A Google Search Console hatékony használata a siker érdekében

2018-12-05

A Google Search Console hatékony használata a siker érdekében

A SEO nem kell, hogy túlkomplikált feladat legyen. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy a Google Seach Console miként használható eredményesen a sikerek elérése érdekében.

Így válassz tökéletes nevet YouTube csatornádnak

2018-12-06

Így válassz tökéletes nevet YouTube csatornádnak

Hogy miért írtunk egy egész cikket a YouTube csatornanév kiválasztásáról? Mert ez a név hihetetlenül fontos szerepet játszik a csatorna és márkád sikerében! Az alábbiakban ne keress példákat – itt lényeges és hasznos információkat és tanácsokat olvashatsz arról, hogy mitől lesz jó egy YouTube csatornanév, és hogy hogyan választhatod ki azt!

Hogyan építs ki jó kapcsolatot vlogod közönségével

2018-12-07

Hogyan építs ki jó kapcsolatot vlogod közönségével

A hosszútávú siker érdekében elengedhetetlen, hogy erős és pozitív kapcsolatot építs ki közönségeddel. A következőkben három egyszerű, de nagyon fontos kis tippet osztunk meg, amik segíthetnek ebben. Ne félj, nem lesz szükséged semmilyen különleges tapasztalatra hozzá. Lássuk!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Marketing

Szótár

klaszterelemzés

Valamely felmérésben szereplő személyek csoportosításának statisztikai technikája, nem egyes... Tovább

hiba

egy szándék szerinti, vagy elõírt használattal kapcsolatos követelmény nem... Tovább

Tovább a lexikonra
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.