notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 dolog, amire figyelj az online megbeszéléseken: jó tanácsok online meetingekhez

hirdetes

Home office, video call? 5 dolog, amire figyelj az online értekezleten!

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

5 hasznos tanács online konferenciahívásokhoz

#3: A kamera ördöge

A videó konferenciák nagy előnye a telefonos megbeszélésekkel szemben, hogy nonverbálisan is lehet kommunikálni, bár még így is sokkal nehézkesebben, mint élőben. Nagyon fontos, hogy használd a kamerádat, ráadásul nem is akárhogyan, hanem jól! Ha ki van kapcsolva a kamerád, azzal azt üzened a többieknek, hogy csak félig vagy egyáltalán nem vagy jelen. És ilyenkor tényleg nagyobb a csábítás, hogy mással foglalkozz, így gyakorlatilag az egész megbeszélésről lemaradhatsz, és fontos információkkal leszel szegényebb, ami csökkenti a munka hatékonyságát. És hogyan használd a kamerádat jól? Próbáld meg megtalálni a megfelelő szöget! Nagyon előnytelen, ha a kamera alulról mutat, ebből a nézetből nehéz egyenrangúan, partnerként kommunikálni a többiekkel. Pakolj a laptopod alá valamit, könyveket, vagy erre a célra készült laptoptartót, hogy lehetőleg szemmagasságban vegyen a kamera!

hirdetes

#4: Környezet

És ha már a kameránál tartunk, akkor az is fontos, hogy mit mutat még a kamera rajtad kívül. A legjobb, ha egy egyszínű fal a háttér. Próbálj meg keresni egy megfelelő helyet a lakásban, ahol megfelelő a háttér, a világítás, és senki sem zavar! Persze senki nem várja el tőled, hogy legyen egy konferencia terem a lakásban, mindenki otthonról dolgozik, egyáltalán nem ciki, ha belóg egy családi kép, de azért nagy rendetlenség, vagy átjáróház ne legyen a háttérben, mert az nagyon zavaró tud lenni!

hirdetes

#5: Kommunikációs malőrök

Persze ez egy új fajta kommunikációs mód, idő kell, hogy hozzászokjon az ember, de azért van egy-két dolog, amire jó, ha odafigyelsz. Például használd a némítás funkciót, hacsak nem akarsz éppen mondani valami, hogy a háttérzajok ne zavarják meg a kommunikációt. Ne kérdezd meg minden megszólalás előtt, hogy „hallotok”, ha valami nincsen rendben úgy is jelezni fogják a partnerek. Illetve próbálj meg jobban figyelni az erőteljesebb gesztikulációra is, és a megfelelő hanglejtésre.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

igazolás (verifikálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az elõírt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek