notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5S vagyis rend a lelke a hatékony és jól mûködõ vállalkozásnak.

hirdetes

5S vagyis rend a lelke a hatékony és jól mûködõ vállalkozásnak.

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Magyarországon mûködõ vállalkozások versenyképességét a rendezetlen munkakörülmények és a kialakult kaotikus állapotok gyengíthetik. A vevõk gyakran kíváncsiak a vállalkozások rendezettségére és folyamataira, ezért a vállalkozás telephelyének a helyszíni vizsgálatát (auditját) végre kívánják hajtani mielõtt a bármilyen terméket megrendelne.

A 5S technika bevezetésével elérhetik a vállalkozások, hogy a cégük látványos rendezett folyamati önmagukat adják el a vevõknek, hiszen az elsõ benyomás egyszeri és megismételhetetlen.


ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

 Mi is az 5S?

A Kaizen módszerek egyike, ami alkalmas a vállalat fejlesztését és fejlõdését egyenletessé és dinamikussá tenni azáltal, hogy a vállalkozás befektetései (emberek, anyagok és gépek) hatékony módszerek bevezetésével a legnagyobb vevõi elégedettséget eredményezik. A Kaizen egy összetett rendszer, aminek a bevezetése a vezetõi elkötelezettség melllett több éves munkával óriási fejlesztési és fejlódési potenciált eredményez a vállalkozások számára függetlenül a tevékenységüktõl.

Az 5S módszer

A Kaizen az autóipari vállalkozásoknak kifejlesztett rendszer az elemek alkalmazhatók más típusú vállalkozások számára is. Ilyen alkalmazható elem az 5S módszer, ami a Kaizeni filozófia alapjának az elérését a rendezett folyamatokat és körülményeket eredményez. A 5S módszer bevezetése nélkül senki ne gondolkozzon azon, hogy hogyan lehet a megvalósítani a Kaizeni filozófiát a vállalkozásánál.

hirdetes

Az 5S definíciója: A gazdálkodás szigorú megközelítése, amely pontos és fegyelmezett módszert nyújt a biztonságos, tiszta és hatékony munkakörnyezet fenntartásához, a szükséges szabályok kialakításához, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

Az 5S elemei:

  • SEIRI           Szükségtelen dolgok eltávolítása
  • SEITON       Szükséges dolgok rendezése
  • SEISO           Szennyezõdések megszüntetése
  • SEIKETSU    Szabványok kialakítása
  • SHITSUKE    Személyes példamutatás, képzés

Az 5S mûveletek módszeres végrehajtása biztosít minket arról, hogy környezetünk mindig tiszta, rendezett képet mutat, egyszerûbb és átláthatóbb munkafolyamatot eredényez a minõség folyamatos javulása mellett.

hirdetes

Az 5s módszer bevezetése

Mindezeket a lépéseket végre lehet hajtani a vállalat egészén vagy területenként is, de mindenképen a vezetõknek kell elkezdeniük a személyes példamutatás érdekében. Az 5S bevezethetõ és alkalmazható irodák, üzemek, számítógépen tárolt adatok rendezésére illetve rendszerezésére.

Ha az Ön cégénél elõfordul, hogy nem találnak adatokat, dokumentumokat, vagy a munkahelyi fegyelem nem megfelelõ, nem szívesen mutatja a partnereinek a cégét, mert a környezet nem elég tiszta és rendezet, akkor keressen meg bennünket és mi az 5S módszer ismeretének átadásával és ismertetésével megoldjuk ezeket a problémákat.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799, EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

a szennyezés megelőzése

a szennyezés megelőzése Folyamatok, gyakorlatok, módszerek, anyagok, termékek,... Tovább

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

Tovább a lexikonra