notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez a 6 hivatás rövid időn belül teljesen el fog majd tűnni: A tiéd köztük van?

hirdetes

Ez a 6 hivatás rövid időn belül teljesen el fog tűnni: A tiéd köztük van?

CZs
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az elmúlt évtizedekben, és az elmúlt években is hihetetlen technológiai újítáosok jelentek meg világszerte, amelyek egyrészt megkönnyítik a hétköznapi életünket, másrészt valódi változást hoznak. A különféle munkafolyamatok zökkenőmentesebbé, hatékonyabbá, vagy esetleg olcsóbbá válnak, ezzel együtt azonban néhányuk feleslegessé is. Összeszedtük azokat a munkaköröket, amik a technológiai újításoknak köszönhetően rövid időn belül megszűnhetnek!

6 hivatás, ami el fog tűnni

Utazási ügynök

Manapság gyakorlatilag kivétel nélkül mindenki online, a telefonján, akár a kanapéról vagy a fürdőkádban ejtőzve foglal le komplett utazásokat a repülőjegytől a szálláson és programokon át az autóbérlésig. Miért vennénk rá a fáradtságot, hogy felkeressünk egy utazási irodát, amikor erre semmi szükség? Ráadásul az interneten olyan last minute, kihagyhatatlan ajánlatokat is találhatunk, amik csak néhány óráig vagy percig érvényesek, és tényleg érdemes rájuk azonnal lecsapni. Jelen helyzetben az idősebb korosztály, a csoportosan vagy veszélyesebbnek számító és nagyon távoli országba utazók (biztonsági szempontok miatt) veszik igénybe leginkább az utazási ügynökök segítségét.

Postás

A legtöbb levelezés már elektronikusan folyik, a szolgáltatók online állítják ki csekkjeiket, és egyébként is igyekszik minden nagy cég vagy vállalat a környezettudatosság útjára lépni, és lecsökkenteni a papírhasználatot. A postások egyre inkább online rendelt csomagok kiszállításával foglalkoznak, ma már szinte senki nem ír levelet egy másik városban élő barátjának, bár lássuk be, meg lenne annak is a bája.

hirdetes

Telefonos értékesítő

Ma már online sokkal hatékonyabban érhetik el a cégek potenciális vásárlóikat, a telefonos marketing egyértelműen leköszönőben van. Reklámtagadó világban élünk, senki sem szereti, ha megzavarják valamilyen tevékenységében azzal, hogy egy kelletlen reklámot tolnak az arcába. A rejtett online marketing technikák hatékonyabbak, ráadásul nem szükséges hozzájuk teljes állásban foglalkoztatni egy vagy több telefonos értékesítő kollégát.

hirdetes

Pénztáros

Önkiszolgáló pénztár, automatikus fizetőrendszerek, és így tovább. Dolgok, amik miatt a pénztáros szakma leköszönőben van. Ez első sorban nem a vásárlók, sokkal inkább az üzletek dolgát könnyítik meg.

Taxisofőr

A különféle fuvarozó alkalmazások és cégek megjelenésével (pl. Uber, ami ellen nem véletlenül tiltakoztak a taxisofőrök) ma már a taxiknál olcsóbb alternatívát is választhatunk. Mivel amint telefon kerül a kezedbe, GPS-el is rendelkezel, már külföldön sem vagy rászorulva a taxisok helyismeretére, hiszen könnyedén elnavigálhatsz bárhova, ráadásul használhatod a gyakran jóval olcsóbb tömegközlekedési eszközöket.

Kiadók és nyomdászok

Egyre többen olvasnak digitális könyveket és magazinokat, hiszen a telefonodon vagy laptopodon akár több száz könyvet is könnyedén tárolhatsz. Az online újságok kiszroították a nyomtatott lapokat, ráadásul sokkal aktuálisabb információkat tudnak kínálni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

helyesbítõ tevékenység

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1.... Tovább

seo

Mit is jelent a SEO rövidítés?  A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság