notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 2015-ös évi agrár pályázatokról.

hirdetes

700 milliárd Ft agrár pályázatokra

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Április/május hótól nyílik lehetőség a pályázatok beadására, így a preferált területeken (fiatal gazdák, állattenyésztés, kertészet, feldolgozás) dolgozók vagy dolgozni vágyók, már nyár elején harcba szállhatnak (pályázati úton) a vissza nem térítendő támogatásokért.

Agrár pályázatok

A korábbi ciklushoz (2007-2013) képest nem csak az lesz a pozitív változás, hogy több pénzre lehet pályázni, de a pályázati rendszer is sokkal “pályázó barátabb” lesz. A korábban lassú és bürokratikus rendszert, egy gyorsabb bírálatokat produkáló, és inkább a pályázatok szakmaiságát előnybe helyező, kiforrottabb pályázati rendszer váltja fel, ami sok lehetőséget tartogat és könnyebb pénz lehívásokat eredményez a pályázni vágyóknak.

 

A Vidékfejlesztési Program újdonságai, 2015 pályázatai

 

 Kis gazdálkodók számára igényelhető fejlesztési támogatás 5 éves üzleti terv megvalósítására (15 000 euró). A kis gazdaságok közé várhatóan az 5 és 10 EUME közötti üzem méret fog bekerülni, de már egy új rendszerű számításban, aminek a mérőszáma a STÉ (Standard Termelés Érték) lesz.

hirdetes
 
Fiatal gazdák induló támogatása (40.000 euró).

Állattenyésztéssel kapcsolatos beruházások támogatása, úgymint eszköz-, és gépbeszerzés, telephelyfejlesztés, erőforrás-hatékonyság javítás, trágyatárolás. A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-55%-os lesz

Élelmiszer feldolgozók támogatása.
 
Kertészeti beruházások támogatása, úgymint technológiafejlesztés, erőforrás-hatékonyság javítása, termék-feldolgozás. A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-60%-os lesz.

Kisméretű gabonatárolók létesítése és szárítók korszerűsítése. A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-60%-os lesz.

Borászati támogatások.

Öntözésfejlesztés és vízgazdálkodási célú beruházások támogatása (vízkár-elhárítás, víz-visszatartás, melioráció, öntézés hatékonyságának javítása, öntözésfejlesztés). A beruházásra max. 300 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-55%-os lesz.
hirdetes

Kockázat-megelőző beruházások (jégháló, talajgenerátor, stb.). A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 60-80%-os lesz.

 

Szélesebb körben az agrár pályázatok

 
Az új ciklusban nagyobb közönséget céloztak meg a pályázatokkal, így sokkal több mezőgazdasági szereplő tud vissza nem térítendő támogatásokban gondolkodni ( pl. az induló vállalkozók és a kisebb termelők is). A korábbi ciklusban a pályázatok merevsége miatt korábban sok gazda nem tudott pályázni, de a jövőben ez nem így lesz.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

Tovább a lexikonra