notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

9 ok, amiért a te cégednek is égető szüksége van a marketingre, a modern cégeknek ezért van szükségük marketingre

hirdetes

9 ok, amiért egy modern cégnek égető szüksége van a marketingre

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

9 ok, amiért marketinggel kell foglalkoznod

7. A marketing segít cégednek, hogy releváns maradhasson

A marketingeseknek többek között az a feladatuk, hogy megváltoztassák célközönségük más termékekről kialakult véleményét. Azonban ha ez sikerült, akkor ezt a változást nem szabad készpénznek venni.

Sok cég azt feltételezi, hogy ha egy ügyfelük sosem reklamált nekik, akkor az már mindörökké elkönyvelte kedvencének márkájukat. Ez persze nem fedi a valóságot, és minden cégnek gondoskodnia kell róla, hogy mindig friss maradjon ügyfelei emlékezetében.

Minden kapcsolat ápolásra szorul, és ez alól a cég és az ügyfél közötti kötelékek sem kivételek. A marketingnek köszönhetően egy pozitív kapcsolatot ápolhatsz ügyfeleiddel úgy, hogy releváns maradsz a szemükben.

hirdetes

Mindig érdemes arra törekedni, hogy új vásárlókat szerezz, de soha ne hanyagold el emiatt meglévő ügyfeleidet.

8. A marketing jövedelemlehetőségeket teremt

Ha céged még csak most alapult, akkor a szűkös tőke jelentősen korlátozhatja lehetőségeidet. Ahogy azonban marketingeddel új ügyfeleket szerzel, egyre több jövedelemlehetőség nyílik majd meg előtted.

hirdetes

Ezek a lehetőségek lehetővé teszik majd céged számára, hogy új piacokra törhessen be, vagy hogy megváljon azoktól az ügyfeleitől, akik követelőzésükkel több problémát okoznak, mint amennyire érdemes erőforrásokat áldozni.

Marketing nélkül kénytelen leszel olyan ügyfelekkel együttműködni, akiket már jó ideje kinőttél és talán már nem is tartanak fontos partnernek.

9. A marketing segít, hogy a vezetőség tájékozott döntéseket hozhasson

Minden cég folyamatosan keresi a választ, hogy miből, kinek, mennyit és mikor termeljen vagy szolgáltasson. Ez egy nagyon összetett és véget nem érő folyamat, viszont javarészt ettől is függ céged fennmaradása. A marketing sokat segíthet az ilyen kérdések eldöntésében, hiszen a marketing egy fontos és megbízható kapcsolatot teremt céged és célközönséged között.

A marketing segít átformálni az emberek gondolkodását, tájékoztatja őket termékeidről, és meggyőzni célközönségedet arról, hogy tőled vásároljanak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

tervezés és fejlesztés

folyamatok összessége, amely a követelményeket elõírt jellemzõkké vagy egy termék... Tovább

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Marketing