notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A home office 8 hosszútávú hatása, azaz a home office következményei a munkavégzésre

hirdetes

A home office korának 8 hosszútávú, drasztikus következménye, avagy az otthoni munkavégzés jövője

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az otthoni munkavégzés jövője: a home office 8 következménye

#4: Hevesebb verseny lesz a munkaerőpiacon

Mint említettük, az otthoni munkavégzés mellett nem lesz szempont a munkahelytől való távolság. Ez azonban azt is jelenti, hogy a munkavállalóknak sokkal nagyobb versenymezőnnyel kell szembeszállniuk, ha szeretnének elhelyezkedni egy távoli munkahelyen.

Már a vírushelyzet előtt is voltak olyan országos és nemzetközi cégek, amelyek a világ több pontjáról alkalmazták munkavállalóikat, akiknek évente csak néhány alkalommal kellett megjelenniük egy vállalati gyűlésen.

#5: Csökkenni fog a forgalom

Az otthoni munkavégzés egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell minden egyes nap bejárni a munkahelyre, majd hazautazni onnan. Ez lényegesen kisebb forgalmat jelent majd az utakon, különösen a reggeli és késő délutáni órákban, amikor a legtöbb irodai dolgozó mozog otthona és munkahelye között.

hirdetes

A vírus miatt lezárt városokról készült műholdas felvételeken jól látszódott továbbá, hogy lényegesen kevesebb szmog is terjengett az utak felett, hiszen szinte senki nem ült autóba. Persze ez egy nagyon drasztikus példa, de már az is sok dugót és környezetszennyezést előzne meg, ha a nagyobb városok átlagos forgalma hosszútávon is csökkenne az otthoni munkavégzők miatt.

hirdetes

#6: Új biztosításokra lesz szükség

A munkahelyi biztosítások jelenleg nem túl bonyolultak. Ha valaki a munkavégzési területen balesetet szenved, és a körülmények tisztázottak, akkor jár a biztosítás. De mi a helyzet, ha otthon történik valami? Munkahelyi balesetnek számít, ha valaki otthon sérül meg? Vagy csak akkor, ha munkaidőben történik ez a sérülés? Hogyan bizonyítható ez?

Fontos kérdés továbbá az adatbiztonság is. Egy központi irodaépületet, és az ott tárolt számítógépeket illetve dokumentumokat sokkal könnyebb megvédeni az illetéktelen behatolóktól, mint több tucat, vagy több ezer otthont az ország, vagy a világ különböző pontjain.

Mi a helyzet akkor, ha egy otthoni áramkimaradás, vagy csőrepedés miatt lehetetlenné válik az otthoni munkavégzés, vagy félbeszakad egy fontos folyamat, ami így súlyos adatveszteséget okoz? Ezekre az eshetőségekre nagyon jól fel kell készülniük azoknak a cégeknek, amelyek engedélyezni tervezik az otthoni munkavégzést alkalmazottaik számára.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

hozzárendelhető költség

Az a költség, amelynek felmerülése elkerülhető lehetne, ha a termék, funkció, vagy folyamat... Tovább

követelmény

kinyilvánított igény vagy elvárás, amely általában magától értetõdõ vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek