notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A home office 8 hosszútávú hatása, azaz a home office következményei a munkavégzésre

hirdetes

A home office korának 8 hosszútávú, drasztikus következménye, avagy az otthoni munkavégzés jövője

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az otthoni munkavégzés jövője: a home office 8 következménye

#7: Több számítógépes munkára lesz szükség

A munkavállalók többsége még több időt tölt majd otthoni számítógépe előtt, mint az irodában, hiszen a kávészünetek, az ebédszünetek és a megbeszélések nem vesznek majd el az idejükből. Sokan éppen ezért lehet, hogy a számítógépük előtt esznek majd.

Ez azonban komoly hatással lehet a munkavállalók egészségére, akiknek ügyelniük kell rá, hogy egy ideális egyensúlyt tartsanak fent magánéletük és (otthoni) munkahelyi teendőik között. Egyes munkahelyek például letiltják a központi szerverhez való hozzáférést az esti órákra, hogy az alkalmazottak ne tölthessenek több időt a számítógép előtt, mint amennyit érdemes lenne.

hirdetes

Persze e mellett a munkavállalók felelőssége is, hogy szabadidejükben gondoskodjanak a rendszeres testmozgásról, hiszen ez is kiesik azzal, hogy nem kell beutazniuk az irodába (ami önmagában egyébként sem számít elég mozgásnak a legtöbbek esetében).

hirdetes

#8: A cégek szigorúbban figyelnek majd oda dolgozóik tevékenységeire

A távoli munkavégzés alapja a bizalom, azonban az otthon végzett munkát még egyszerűbben lehet ellenőrizni, így a munkaadók szigorúbban figyelnek majd oda mindenki személyes teljesítményére. Már most léteznek olyan megoldások, amelyek nyomon követik, hogy mennyi ideig fut egy program egy számítógépen, illetve olyanok, amelyekkel le lehet tiltani bizonyos alkalmazások használatát a munkaidő során.

Összegezve a home office hosszútávú hatásait

Az otthoni munkavégzés gondolata tehát kétségtelenül csábítónak hangzik, azonban számos olyan problémát is felvet, amivel eddig csak nagyon kevés munkaadónak és munkavállalónak kellett megbirkóznia. A fent felsoroltak csupán néhány azon szempontok közül, amelyeket mindkét félnek figyelembe kell majd vennie, mielőtt döntések születhetnének a munkavégzés jövője előtt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

MMSZ

Magyar Marketing Szövetség. -Szervezi és összefogja a marketing területén... Tovább

termék

egy folyamat eredménye 1. MEGJEGYZÉS: Négy általános... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek