notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Microsoft új nyílt forráskódú operációs rendszere,multikernel,egymástól független részek összessége,software módosítás

hirdetes

A Microsoft új nyílt forráskódú operációs rendszere

Döbrentei István
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Microsoft kutatóközpontja (MSR) 1991-ben alakult és számos projekten dolgozik, közöttük van az újonnan alakult Barrelfish, amely egy új multikernel kifejlesztésére irányuló nyílt forráskódú operációs rendszer.

A multikernel

A multikernel nem más, mint több egymással együttműködő és egymástól független részek összessége. A hagyományos operációs rendszer szerkezete számos hatékonyságbeli problémát okoz. A multikernelben ezt a problémát próbálják meg kiküszöbölni és elérhetővé tenni a hardware-től függetlenül. A hardware folyamatosan változik és ahhoz, hogy az operációs rendszer kihasználja ezeket a folyamatos változásokat rengeteg software módosításra is szükség van.

Például legutóbb a Windows7 operációs rendszerben ez 6000 sor módosítását jelentette 57 fájlban. A linux esetében is számos iterációra van szükség, hogy az újdonságok beépüljenek. A már létező rendszerek adaptálása(backport), így a windows2003 esetében is számos problémát okoz az erre épülő alrendszerekben, tűzfalakban.  A gyorsan változó hardware megköveteli a hozzá alkalmazkodó operációs rendszert is. A Microsoft kezdeményezése meglepő, vajon a végkifejlet is az lesz?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium bemutatkozása A tárca felelős a reálgazdasági... Tovább

védjegyoltalom

Védjegyoltalomban részesülhet minden olyan megjelölés (szó, szóösszetétel, betű, szám,... Tovább

Tovább a lexikonra