notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

ISO kiépítés, szabványok, minőség- és környezetirányítási rendszerek

hirdetes

Ismered a szabványosítás történetét?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A könnyebb érthetőség és a kommunikációs zavarok elkerülése érdekében ösztönösen keressük azokat a mindenki által jól ismert és használt elnevezéseket, meghatározásokat, jellemzőket vagy akár mértékegységeket, amelyeket egy adott területen egységesen alkalmazni lehet.

ISO 9001 kiépítes

Az első szabványokat Angliában, a XIX. században alkották meg. Az ipari és technikai fejlődés során nyilvánvalóvá vált, hogy olyan megoldásra van szükség, amely nemzeti és világszinten is elfogadott. A tömegtermelés dinamikus változásának köszönhetően elsőként Angliában hoztak létre nemzeti szabványügyi szervezetet.
 

Kérd ajánlatunkat ISO 9001 kiépítésére!


A szabványosítás nemzetközi szervezetei közül először a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) alakult meg 1906-ban, majd ezt követően 1926-ban a nemzetek szabványügyi intézményeinek nemzetközi szövetsége, az ISA.  A második világháború után az ISA megszűnt és 1947-ben megalakult a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO).

hirdetes

A nemzetközi szabványügyi szervezetek mellett később megjelentek a régiókhoz kötődő regionális szabványügyi szervezetek is, így Európában az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) 1975-ben, az Európai Elektrotechnikai Szabványügyi Bizottság (CENELEC) 1973-ban és az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSI) 1988-ban.

hirdetes

 

Kérd ajánlatunkat szabványosításra!


Rövid idő alatt kiépült a szabványosítás egész világra kiterjedő rendszere, amely egyre több területet lefedve jelenleg is folyamatosan fejlődik és bővül. A szabványosítás alapvető célja a kereskedelem műszaki akadályainak elhárítása, amelyet a termékekre és a szolgáltatásokra vonatkozó általánosan és ismételten alkalmazható szabályok és szabályrendszerek kialakításával kíván elérni.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eredményesség

a tervezett tevékenységek megvalósításának és a tervezett eredmények elérésének mértéke Tovább

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Tovább a lexikonra