notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Önkéntes egészségpénztári szolgáltatások

hirdetes

Adót kell fizetnünk a wellness üdülésért?

Bartos Dóra könyvelő
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az egészségpénztárak hozzájárulásai többségében adómentesek, de például gyógykúrákra, sporteszköz vásárlására, bérlésére, wellness és rekreációs üdülésre személyi jövedelamdó-fizetési kötelezettség mellett vehetők igénybe. Ezért érdemes odafigyelni, mire költjük el az egészségpénztári számlánkon lévő összeget.

Önkéntes egészségpénztári szolgáltatás

 

Mint az köztudott, az önkéntes egészségpénztár szolgáltatásait rendszeres tagdíjbefizetésekből, egyéni számlavezetés alapján nyújtja. A tagdíj fizetését a munkáltató, a törvényben meghatározott szabályok szerint, munkáltatói hozzájárulás jogcímen részben vagy egészben adó- és járulékmentesen átvállalhatja.

 

 

Életmódjavító egészségpénztári szolgáltatások adóztatása


Azt azonban már kevesebben tudják, hogy néhány, egészségpénztári számláról fizethető termék és szolgáltatás az ún. életmódjavító egészségpénztári szolgáltatások körébe tartozik, melynek ellenértéke adóköteles jövedelemnek számít. Ezért, azt az éves adóbevallásban be kell vallani és utána az szja-tábla szerinti adót meg kell fizetni, egyéb jövedelem jogcímén.

hirdetes

 


Életmódjavító szolgáltatásnak minősül


Életmódjavító szolgáltatásnak minősülnek a természetgyógyászati szolgáltatások, a rekreációs üdülés, a sporteszközök vásárlásának, bérlésének támogatása, valamint az életmód javítását elősegítő kúrák támogatása (egészségügyi szolgáltató vagy természetgyógyász által nyújtott méregtelenítő kúra, léböjt kúra, fogyókúra program). Szintén az életmódjavító önsegélyező szolgáltatási körbe tartoznak a gyógyteák, fog- és szájápolók, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékek.

hirdetes
Az adott egészségpénztár által nyújtott szolgáltatásokról, illetve azok adómentességéről részletesebb információkat az egészségpénztáraktól kaphatunk.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségbiztosítás

a minõségirányításnak az a része, amely a bizalomkeltés megteremtésére... Tovább

az audit ügyfele

szervezet vagy személy, amely, vagy aki auditot kér Tovább

Tovább a lexikonra