notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google Adsense bemutatása

hirdetes

A Google Adsense bemutatása

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mit is takar ez a szolgáltatás?

Az AdSense segítségével, pénzkereseti lehetõség nyílik meg, a honlapunkon elhelyezett hirdetésekbõl adódóan. Az oldal tartalmához igazodva, elhelyezhetõ szöveges, ábrás hirdetések, minél többször kattintanak rá, annál több pénzt fizet a rendszer a honlap tulajdonosának. A hirdetések oldalról-oldalra változnak. Több szempont alapján jelennek meg, függ a látogató földrajzi helyzetétõl, az oldalon található kulcsszavaktól, az oldalt tartalmától. Népszerûsége abban rejlik, hogy nem zavaróak, testreszabhatóságuk miatt beleilleszkedik az oldalba, és a hirdetések tartalma illeszkedik a honlap tartalmához.

Szabályok az AdSense-el kapcsolatban.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Szabályok az AdSense-el kapcsolatban.

Mint minden szolgáltatásnál, itt is be kell tartanunk a Google AdSense Programszabályzatát. A szabályzatot megtalálhatjuk a szolgáltatás honlapján, és érdemes sûrûn visszatekinteni, hiszen bármikor módosulhat, és az ügyfél felelõssége, hogy betartsa az itt közölt aktuális szabályokat. Néhány szabály, csak amolyan szemléltetésként, hogy mirõl is szól ez az egész.

  • Tilos minden olyan módszer használata, amellyel mesterségesen lehet kattintásokat generálni, és bármilyen okból a saját hirdetésre kattintani.
  • Nem reklámozhatja a hirdetéseket, nem ösztönözheti hogy "Kattints a hirdetésre", "Nézd meg a linkeket".
  • Nem lehet jutalmazni, kivételezetni a látogatókat a kattintásért.
  • Nem helyezkedhetnek el félrevezetõ képek, szöveget pl.: "Kedvenc lapjaim" a hirdetések körül.

Az oldal tartalmával kapcsolatban is vannak kikötések, melyek azok az oldalak, amelyekre beilleszthetjük az AdSense-t, s melyek azok melyekre nem.
Nem lehet kitenni a hirdetést olyan oldalakra, amelyek tartalma például: rasszista, erõszakos, pornográf, szeszes italok, fegyverek, warez, dohányáruk reklámairól, értékesítésérõl, bemutatásáról szól. További szabály, hogy egy oldalon maximum 3 hirdetés jelenhet meg, nem építhetõ be egy alkalmazás kódjába, és többek közt nem jelenhetnek meg felugró  'pop-up' ablakban sem.

hirdetes


Hogyan implementálhatjuk az oldalunkba?

Elõször regisztrálni kell az AdSense oldalán, meg kell adni, hogy milyen honlapra szeretné kitenni a hirdetést. Miután elküldte regisztrációját, a kérelem elbírálásra kerül, ami 1-2 napot jelent. Majd visszaigazolják kérelmet, belépve a meglévõ azonosítóval, megadható a hirdetés típusa: szöveges, ábrás, videó és az, hogy mekkora méretû, milyen színû hirdetéseket szeretne. Miután ezzel megvolnánk, a rendszer generál nekünk egy JavaScript kódot, amit be kell illeszteni a honlap forráskódjába, minden olyan oldalra ahol ezt látni szeretnénk. Ha egyszerû, statikus oldalaink vannak akkor több munkával, jár mindez, hisz az összes aloldalra be kell illeszteni a kódot, ha azonban dinamikus oldallal rendelkezünk, akkor az oldal "keretbe" kell beszúrni csak.

Bevétel növelése AdSense segítségével.

Sokat számít, hogy hol és hogyan vannak elhelyezve a hirdetések. Elsõ lényeges pont, hogy szem elõtt legyen, de ne zavarjon a navigálásban, illeszkedjen a honlap arculatához. Új oldal létrehozásakor, már ajánlatos úgy kialakítani a design-t, hogy beépítjük a hirdetéseket. Ne csak egyfajta hirdetési formát alkalmazzon, építsen be szöveges, ábrás vagy videó hirdetéseket, tarkítva ezzel oldalát. Az optimális hirdetések, a szélesebb formátumok, hiszen így több sort lehet elolvasni oldalgörgetés nélkül. Színeket tekintve már nem lehet ilyen egyértelmû választ adni, van, akinél a környezetbe olvadó színvilág hozott sikert, és volt, ahogy az attól elütõ színvilág.

hirdetes

Kifizetés

A Google Inc, elektronikus banki átutalással, vagy helyi pénznemben kiállított csekken keresztül fizeti ki a pénzt, ha az eléri a 100 USD-t, kivéve, ha vissza van tartva a kifizetés. Több tényezõje lehet annak, hogy miért lett visszatartva a kifizetés, ha nem lett kiválasztva a fizetési mód, nem lett elküldve az adózási információ, nem lett kikapcsolva a saját maga által bekapcsolt visszatartást. Lehetõségünk van egy számlához, több honlapot is megadni, így elõbb juthatunk pénzhez, mintha külön-külön gyûjtenénk össze a pénzt.

Utószóként csak ajánlani tudom, hiszen minimális idõráfordítással plusz bevételre tehetünk szert, mindegy hogy csak 1-2 oldalas lapunk van, vagy egy portálunk van, veszteségünk nem lesz belõle, csak nyereségünk.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

telemarketing

Reklámüzenetek eljuttatása közvetlenül az emberekhez, telefonon keresztül. In-bound: ha az... Tovább

minõségfejlesztés

a minõségirányításnak az a része, amely a minõségi követelmények teljesítési... Tovább

Tovább a lexikonra