notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi az Adsway?

hirdetes

Adsway

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az Adsway, egy internetes hirdető rendszer, amely hasonló dolgot szeretne véghezvinni, mint a Google AdSense.

Az angliai székhelyű tartalomszolgáltató mögött nem áll keresőmotor, mint az AdSense-nél, kizárólag hirdetéseket jelenít meg mások weboldalán. Az AdSense-el ellentétbe, itt csak szöveges hirdetéseket helyezhetünk el, amelyeket szabványos banner méretekben fog a honlapon megjeleníteni, a kinézetük, stílusuk testre szabható, minden egyes oldalnál.

Jelenleg több tízezer webhely, oldalain helyezhetünk el hirdetéseket, és az adatbázis napról napra bővül, hátránya, hogy amelyik oldal nincs bent az adatbázisban, ott nem helyezhetünk el hirdetést. Tehát nem mi döntjük el, hogy melyek azok az oldalak ahol szeretnénk, ha megjelenne a szöveges bannerünk.

Mindezt egy adminisztrációs felületen keresztül van lehetőségünk menedzselni. Az admin felületet, egyszerűen elérhetjük, regisztrálunk, levélbe megkapjuk a jelszavunkat, és az e-mail cím - jelszó párossal be is léphetünk a felületre, ahol létrehozzuk a saját hirdetéseinket, HTML kódot generálhatunk - ami megfelel az XHTML szabványnak, statisztikákat nézhetünk meg, amiből levonhatjuk, hogy melyek azok a hirdetések, amik elérték céljukat, és mit kell változtatni. Az admin felületet, egyszerűen elérhetjük, regisztrálunk, levélbe megkapjuk a jelszavunkat, és az e-mail cím - jelszó párossal be is léphetünk a felületre.

hirdetes

Hatékony marketing

Mint már említettem az Adsway tulajdonosa az Egyesül királyság, tehát a hivatalos dokumentumok angol nyelven íródtak meg, így a számla amit kapunk bevételeinkből, szintén angol nyelvű lesz. A valuta tetszőleges, a bank átváltja az éppen érvényes árfolyam függvényében az összegünket.
Fizetni a szolgáltatásért csak akkor kell, ha már van látogatónk a hirdetésekből, maga a hirdetés kihelyezése ingyenes. Egy látogatóért kb. 10 Ft-ot, kell fizetnünk, ami megtérülhet, ha hatékony marketinget alkalmazunk a szöveges hirdetéseinknél.

A hirdetések elhelyezése automatikusan megtörténik a partnerek oldalán. Optimalizálja a hirdetéseket, és kizárja az érvénytelen kattintásokat, tehát így garantálva van az, hogy csak az olyan látogatók után kell fizetni a 10 forintot, akik potenciális vevők az adott termékre, vagy szolgáltatásra.

hirdetes
A kifizetés többféle úton is megtörténhet. Az első kifizetéskor, egy szerződést kell aláírni, feltölteni a szerverükre az adminisztrációs felületen keresztül. A pénzt megkaphatjuk csekken, banki átutalással, vagy elektronikus úton PayPal-on keresztül. A PayPal a leggyorsabb, hiszen így pár óra alatt megérkezhet a pénzünk ellentétben a csekk vagy banki átutalás alkalmával.

A szolgáltatás honlapja magyar nyelven is elérhető, ahol minden információt megtudhatunk a szolgáltatásról, és magáról a cégről is, ami mindezek mögött áll.
Zárszóként annyit fűznék hozzá, hogy az angol nyelven is elérhető oldalak, portálok természetesen előnyt élveznek, hiszen nem kizárólag magyar piacon, hanem az európai piacon is hirdetünk, azt mindenki döntse el, hogy megéri-e neki.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

geocentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacon azonos marketingtevékenységet valósít meg. Tovább

Belső referenciaár

Az az érték, melyet a fogyasztó egy adott áruért indokoltnak tart megadni. Tovább

Tovább a lexikonra