notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Társadalmi egyeztetés a Vidékfejlesztési Stratégiai Tervrol

hirdetes

Társadalmi egyeztetés a Vidékfejlesztési Stratégiai Tervrol

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

2006.19.12-én lezárult a Vidékfejlesztési Stratégiai Terv egyeztetése, amit az FVM szervezett az igények és a vélemények egyeztetése érdekében.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Társadalmi egyeztetés a Vidékfejlesztési Stratégiai Tervrol

Maga a Vidékfejlesztési Stratégiai Terv egy meglehetosen vaskos dokumentum, ami minden érdeklodo számára elérheto, azért, hogy a 2007-2013 idoszakra megfelelo elokészítés megvalósítható legyen.
Az egyeztetés egy kissé megkésett, mivel a 2007-ben a pályázatok és támogatások igénybevétele érdekében a módosítások már nem lehetségesek sokáig az elokészítok számára. Ennek a tervnek a kormányzati elfogadása 2006.08.16-án történt meg, ezért nem volt lehetoség a korábbi egyeztetésekre.

A vidékfejlesztési Stratégiai Terv alapveto fejlesztési iránynak megjelöli a következoket:

  • Technológia korszerusítése
  • Állattenyésztés fejlodésének támogatása
  • Kertészeti ágazat fejlesztése,
  • Energia növények termesztésének és feldolgozásának a fejlesztése,
  • Vízgazdálkodás és belvízvédelem fejlesztése,
  • Agrár diplomácia fejlesztése.
  • hirdetes

Fontos szempont továbbá a

  • a gazdálkodók minoségügyi, marketing, pályázati és informatikai ismereteinek fejlesztése.
  • környezetkímélo gazdálkodás megvalósítása
  • Vidéki vállalkozások megerosítése, munkahelyteremtés megvalósítása.

Fontos változás lehet a támogatások feldolgozásában a "Támogatási dömping" elkerülése érdekében a folyamatos 7 éven keresztül egyenletes támogatás folyósítás megvalósítása.
Ez azt jelenti, hogy forráshiány miatti elutasítás nem lehetséges, mivel a pályázat automatikusan a következo évre tovább viheto.

Gögös Zoltán államtitkár az eloadásában felhívta a figyelmet arra, hogy a trükközés a támogatások igénybevételekor nem lehetséges, mivel azokat ismerik a felügyelo szervezeteknél.
Változás várható egyes technológia kialakításhoz kapcsolódó támogatási intenzitásokban is, ami 70-75 %-os támogatást jelenthet.

Az egyeztetés során felmerült észrevételek alapján látható, hogy az érintettek fontosnak tartják a véleményük kinyilvánítását. Az egyeztetés során felmerült észrevételek kapcsolódnak a vadgazdálkodás nehézségeihez és támogatási hiányaihoz, birtokátadási támogatás indításához, amit össze kell kötni a fiatal gazdálkodók támogatásával.

hirdetes
Felmerült probléma a mezogazdasághoz kapcsolódó vállalkozások támogatása, mert a definíció nem egyértelmu. További hiba a vidéki városok támogatásának a hiánya.

Vannak ezeken kívül egyéb hibák és vélemény különbségek egyaránt, amiknek az egyeztetése nem megoldható ilyen rövid ido alatt. Csak remélheto, hogy a Vidékfejlesztési Stratégiai Terv a Magyar vidék érdekeinek megfelel és fejlodési pályára állítja a vidék gazdaságát és gazdálkodóit.

Abban biztosak lehetünk, hogy a támogatás 50 %-ának a sorsát az Európai Unió határozza meg és csupán a fennmaradó 50%-ot lehet beosztani a saját igényeinknek megfeleloen.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

irányítás

összehangolt tevékenységek egy szervezet vezetésére és szabályozására ... Tovább

public relations

A PR azon programok összessége, amelyeket azért alakítottak ki, hogy támogassák vagy... Tovább

Tovább a lexikonra