notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Koronavírus halálozási arány Németország: Ezek a racionális okok arra, hogy miért olyan alacsony a német halálozási arány

hirdetes

Ezek a racionális okok arra, hogy miért olyan alacsony a német halálozási arány

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Németország a negyedik legjobban koronavírussal fertőzött ország jelen pillanatban, a halottak száma mégsem magas. Még a harmadik legfertőzötteb országnak számító Olaszországban 132 547 fertőzöttre 16 523 halott jut, az ötödik helyen álló Franciaországban 98 984 fertőzöttre, 8926 elhunyt, a nyolcadik helyen lévő Egyesült Királyságokba, 52 279-re 5 385, addig Németországban kevesebben haltak meg, mint abban a Hollandiában, ahol eddig 18 926-en fertőződtek meg. Németországban jelenleg 103 375 koronavírussal fertőzött egyént regisztráltak, az elhunytak száma 1810! Mi a titkuk?

Koronavírus halálozási arány Németországban

Tesztelnek

Az első, amit nagyon fontos kiemelni, hogy Németországban nagyon sokat tesztelnek, jóval többet, mint más országokban. Saját tesztelési módszereken dolgoztak, amik annyira hatékonynak bizonyultak, hogy akár heti 35 000 embert is le tudnak tesztelni egyetlen hét leforgása alatt. Tesztelik az egészégügyi dolgozókat rendszeresen, ha tünetmentesek akkor is. De tesztelik az enyhe tüneteket is, hiszen hiába nem súlyos valakinek az állapota, tovább fertőzhet, ezt pedig szeretnék elkerülni. Németoszágban ha valakinek kapar a torka egy kicsit, azt is letesztelik.

Kutatnak

Nemcsak tesztmódszerek, és ellenananyag után, hanem fertőzött személyek kontaktjai után is, és minden érintkezést komolyan vesznek. Ha bárkinek bárki esetében felmerül, hogy találkozott koronavírussal fertőzött személlyel azonnal tesztelik. Komolyan vesznek minden veszélyt, ha kell egy egész iskolát letesztelnek, vagy egy adott rendezvény összes résztvevőjét.

hirdetes

Kórházi ellátás

A kulcs pedig az, hogy az után, hogy hatékonyan feltárják a koronavírusos eseteket, megtalálják a fertőzötteket hatékony kórházi ellátásban részesítik őket. Sok esetben bár otthon ápolják a betegeket, mert nem szükséges kórházi ellátásban részesíteni őket tüneteik alapján, azért hatékony megfigyelés alatt tartják őket, rendszeresen ellenőrzik az állapotukat, és mintákat is vesznek tőlük. A mintáknak köszönhetően pedig nagy biztonsággal meg tudják jósolni, hogy kinek mikor fog romlani az állapota, és még előtte a kórházba szállítják őket, hogy megelőzzék az akár halálos kimenetelű állapotromlást.

hirdetes

Lélegeztető gép

A német közegészségügyi rendszer jól felszerelt, kellő kapacitással. Januárban 28 000 intenzív ágy állt rendelkezésre lélegeztetőgéppel, mára kisebb átalakításokkal ezt a számot 40 000-ra emelték. Még a 28 000 esetében is 34 lélegztetőgép jutott volna 100 000 emberre, ez a szám az olaszoknál 12. Éppen ezért nem csak a legsúlyosabb esetekben tudják lélegeztetőgépre kapcsolni az embereket, hanem a kevésbé súlyos helyzetekben is, ami nagyban javít a túlélési arányon.

Hozzáállás

Emellett meg kell említenünk a németek hozzáállását is, kultúrájukból adódóan sokkal inkább szabálykövetőek, mint mondjuk a mediterrán térség országai, Spanyolország vagy Olaszország. A német kormány világosan kommunikál, az állampolgárok pedig bíznak a kormányukban.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége Tovább

public relations

A PR azon programok összessége, amelyeket azért alakítottak ki, hogy támogassák vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Gazdaság Hírek Külföld Tudomány