notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ISO 9001 állami támogatásának múltja, jelene, jövõje

hirdetes

Az ISO 9001 állami támogatásának múltja, jelene, jövõje

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az ISO 9001 állami támogatásának régi hagyományai vannak - a STandard-Team Kft. már a 2001-es évben is segítette megrendelõit az ilyen témában kiírt pályázatok elkészítésében és megnyerésében. Az akkori feltételrendszer más, sok téren kedvezõbb, illetve sok téren szigorúbb volt, mint a legutóbbi, 2005-ös évben kiírt támogatási lehetõség kapcsán meghatározottak.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

TEÁOR

A legalapvetõbb különbség a tevékenységi körök behatárolása volt: a 2001-es, 2002-es Széchenyi terv keretén belül megjelent pályázatok csak az ipari, illetve építõipari cégek irányítási rendszereinek a kiépítését, tanúsíttatását támogatták, tehát TEÁOR szám korlátozásokkal került kiírásra a pályázat, ezzel kizárva a kereskedelmi, illetve szolgáltató cégeket. Itt is igaz az a pályázatok esetében általános alapfeltétel, miszerint megkezdett projektre nem lehet igényelni támogatást. A tanúsításra azonban mindig különállóan is lehetett pályázni a felkészítéstõl függetlenül is akár, amely lehetõséggel igen kevés cég élt.

hirdetes

Versenyképesség Operatív Program

Az eddigiekben az elszámolható (általában tehát nettó) összköltségek 50%-ára lehetett támogatást kapni, mind a Széchenyi terv, mind a Széchenyi Vállalkozásfejlesztési program, mind pedig a Gazdaság és Versenyképesség Operatív Program esetében, természetesen támogatási korlát maximumok voltak meghatározva a statisztikai létszám függvényében. A piac változásait, igényeit követve megszûnt a TEÁOR korlátozás.

hirdetes

Ami a jövõt illeti, a hírek szerint március-április hónapban újra kiírásra kerül ISO 9001, ISO 14001, illetve egyéb irányítási rendszerek kiépítését, tanúsíttatását támogató, vissza nem térítendõ támogatási lehetõséget tartalmazó pályázat, mind a Közép-magyarországi, mind pedig az egyéb régiókat illetõen. A támogatási arány minden bizonnyal csökkenni fog, és mostani pályázatokra jellemzõ maximum 25-30%-os támogatási arányra lehet számítani.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti cél

környezeti cél Általános, a környezeti politikával összhangban levő cél, amelyet egy... Tovább

marketing adatbázis

Az egyéni fogyasztókra, lehetőségekre és elképzelésekre vonatkozó releváns, hozzáférhető... Tovább

Tovább a lexikonra