notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

állás Kaposvár városában

hirdetes

Ipari lehetőségek a turizmus árnyékában – állás Kaposvár városában

Fizetett megjelenés
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A dunántúli régiók gazdasági szempontból az ország élvonalába tartoznak. Míg egyes helyeken inkább az iparon van a hangsúly, addig más térségek a balatoni turizmusra építik fel tevékenységüket. Kaposvár a kettő viszonylatában némiképp kivételt képez, mindezt tudatosan.

Állás Kaposváron

Egy fejlett országrész

Ha országunk egy gazdaságilag jelentős eredményeket produkáló részét kellene bemutatni, a főváros mellett bizonyára a dunántúli régiókra esne a választásunk. A korábbi időszakban ugyan jelentősebb differencia volt tapasztalható a keleti és nyugati országrész között, mára azonban valamivel kiegyensúlyozottabb a kép. Ettől függetlenül persze továbbra is az országunk nyugati fele, vagyis a Dunántúl az a terület, mely stabilan magas számokat képes produkálni a gazdaság tekintetében.

Ennek egyik fő letéteményese az ipar, mely elsősorban a nemzetközi nagyvállalatok megjelenésének köszönhetően meglehetősen erős pozíciót küzdött ki magának a régióban. A természeti adottságokból fakadóan azonban egy másik szektor is igencsak erősnek mutatkozik errefelé. Természetesen a balatoni turizmusra gondolunk, mely elsősorban a part menti városokat érinti, ám természetesen a tavat körülvevő vármegyék egészére is hatással van.

E tekintetben a déli part leginkább érintett vármegyéje Somogy, így az itt élők természetesen saját maguk is érzékelik, hogy mit jelent a balatoni turizmus részesének lenni. Bár ehhez kapcsolódóan szinte kizárólag szezonális aktivitásról beszélhetünk, a környék gazdaságában mégis kiemelt szerep jut a magyar tengert övező érdeklődésnek. Ezzel érdekes kontrasztban áll a vármegye székhelye, mely másban találta meg útját, így sok állás Kaposvár Profession kínálatában is más területekhez köthető.

Külön utakon

Bár egy vármegye gazdasági profilját nehéz teljesen külön kezelni annak székhelyétől, Somogy esetében mégis valami hasonlót kell megkísérelni a teljes kép megismeréséhez. Tény, hogy a balatoni turizmus jelentősen rányomja bélyegét a környék gazdaságára, turisztikai szektorára pedig végképp, azonban más területeken is találunk lehetőségeket. A turizmusnak annyiban persze ehhez is köze lehet, hogy felhívja a figyelmet a térség adottságaira, így akár a befektetők is könnyebben találják meg a környékbeli városokat.

hirdetes

Azt persze nehéz lenne megmondani, hogy ez mennyire járult hozzá ahhoz, hogy Kaposvár a környék egyik legkiemeltebb ipari központja legyen, de a tény ettől még tény marad. Nem csoda tehát, hogy sok állás Kaposvár eme szektorában érhető el, a legkülönfélébb területeken. A virágzó ipar önmagában is képes stabilizálni a városok és környezetük gazdaságát, de ha ezen belül is képes több lábon állni egy település, az szinte biztos recept a sikerre.

A paletta itt is meglehetősen színes, az alapokat pedig mindenképpen az élelmiszeriparban kell keresni. Itt működik ugyanis hazánk immáron egyetlen cukorgyára, így számos állás Kaposvár cukortermeléséhez köthető. Ezen kívül azonban találunk még itt húsüzemet, villamossági gyártót, tejüzemet és még sorolhatnánk. Az ipari állások pedig közvetve más álláshelyeknek is megágyaznak. Ilyenek például a különféle logisztikai pozíciók, melyek a termékek disztribúcióját segítik, így tehát egy kamionos állás betöltése is reális lehetőség lehet.

Tömegek munkája

Az ipari szereplők nagy előnye - a gazdasági eredmények segítése mellett - hogy kifejezetten nagy létszámú munkaerőt képesek alkalmazni. Emellett az összetett folyamatok okán ezek a munkalehetőségek számos különböző képzettséggel rendelkező munkavállalót képesek hasznosítani. Ennek megfelelően számos állás Kaposvár ilyen munkáltatóinál létesül a mai napig is. Bár természetesen az említett kamionos állások némileg lazán kapcsolódnak ehhez, de jól példázzák a sokszínűséget.

hirdetes

Az ipar mellett természetesen más területeken is elérhetők állások azok számára, akik Kaposváron és környékén szeretnének elhelyezkedni. A turizmus és az oktatás ugyanis szintén jelentős szerepet vállal a megyeszékhely gazdaságában. A város és a környék látnivalói sok turistát vonzanak, az itt működő egyetem pedig szintén erős munkáltatónak számít. Ennek megfelelően pedig sok állás Kaposvár iparon kívül tevékenykedő intézményeinél vagy épp vállalatainál érhető el.

Kaposvár példája is jól mutatja, hogy a Dunántúlra jellemző tendenciák kicsiben, egy-egy város esetében is jól megfigyelhetőek, az összkép pedig szerencsére minden esetben pozitív. Sok nyitott munkahely, kedvező karrierlehetőségek, sokszínű álláspaletta jellemzi ezt a vidéket. Így tehát ha felmerül lehetőségként egy állás Kaposvár városában, vagy a térség egy másik településén, lényegében biztosak lehetünk benne, hogy hasonló kilátásokra számíthatunk.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

beszállító

szervezet , vagy személy, amely vagy aki rendelkezésre bocsát egy terméket PÉLDÁK: Gyártó,... Tovább

Tovább a lexikonra