notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az Apple megelőzte a Microsoftot

hirdetes

Az Apple megelőzte a Microsoftot

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Microsoftot lekörözve az Apple lett a világ legnagyobb technológiai vállalata a tőzsdei kapitalizációt tekintve.

Apple

Az Apple megelőzte a Microsoftot

 

Az iPod, iPhone és iPad gyártójának, az Apple-nek a piaci értéke 227,1 milliárd dollárra nőtt, miután részvényeinek árfolyama szerda délután 1,8 százalékkal emelkedett. A Microsoft-papírok árfolyama ezzel szemben 1 százalékkal csökkent, így a szoftveróriás értéke 226,3 milliárd dollárra apadt. Az Apple-részvények árfolyama 248,47 dollárra nőtt, míg a Microsoft-részvényeké 25,49 dollárra csökkent. Az Apple-t és a Microsoftot egyetlen amerikai vállalat előzi meg a tőzsdei kapitalizáció terén: az Exxon Mobil olajvállalat, amelynek értéke 282 milliárd dollár.

hirdetes

The New York Times


A The New York Times megjegyezte: az, hogy az Apple lekörözte a Microsoftot, az üzleti világ egyik legelképesztőbb fordulatát mutatja, hiszen az Apple-t egy évtizeddel ezelőtt szinte már leírták. A cég gyorsan növekvő értéke kulturális változást is jelez: már nem az üzleti igények, hanem a fogyasztói ízlés a fő technikaformáló erő. 

Az Office programok sikere

 

A Microsoft a Windows operációs rendszerrel és az Office programcsomaggal csaknem két évtizedig meghatározta a legtöbb ember és a számítógép kapcsolatát, ezt tükrözte a cég piacvezető kapitalizációja. "A billentyűzet és a klikkelés korszakát azonban felváltja az okostelefonok érintőképernyőjének és az ujjak puha suhanásának időszaka" - írta az újság.

hirdetes

 

Ez az eddigi legfontosabb fordulat a Szilícum-völgy történetében - fogalmazott Jim Breyer, több sikeres internetes, média- és technológia vállalkozás vezetőségi tagja és részvényese.

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Szociális és Munkaügyi Minisztérium tevékenységi köre A Szociális és Munkaügyi... Tovább

Tovább a lexikonra