notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Áremelés és átalakítás a Magyar Postánál

hirdetes

Árváltozás és átalakítás várható a Magyar Postánál

SzSz
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Magyar Posta feburár elsejétől levéltermék portfólióját egyszerűsíteni fogja, emellett pedig áremelés is várható. A változás főleg az üzleti ügyfeleket fogja érinteni, illetve a lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható.

Magyar Posta

A lakosság által leginkább használt terméke a 30 grammos közönséges levél feladási ára nem fog változni február elsejétől, azonban az 50 grammos levél díja 5 Forinttal fog emelkedni. Az elsőbbségivel feladott 30 és 50 grammos levelek ára szintén 5-5 Forinttal emelkedik. – jelentette be a Magyar Posta. 

Februártól a vállalati és üzleti ügyfelek körében a tömeges feladású közönséges levelek díja a tavaly évhez hasonlóan átlagosan 9,4 százalékkal fognak emelkedni. Az ajánlott többletszolgáltatás 320 forint helyett 350 forintba kerül, a tértivevény ára pedig 220 forintról 240 forintra nő.

Az áremelés mellett a Posta ezen kívül levéltermék portfólióján is változtat, amely során összevonnak több súlykategóriát is, így a korábbi 7 helyett csupán 4 súlykategória lesz elérhető ezentúl. Az egyszerűsítés csak az átlagosnál nagyobb súlyú leveleket érinti, amelyek 50 gramm felett vannak. A súlykategóriák összevonása miatt az üzleti ügyfelek várhatóan egyes tételek eseetén magasabb árakat érzékelhetnek, azonban más tételek esetén pedig csökkenést. 

hirdetes
hirdetes

A posta közleménye szerint portfóliójuk egyszerűsítését az átláthatóbb és ügyfélbarátabb strukrúra miatt hozzák létre, amely emellett illeszkedik a modernizációs folyamatokhoz is. 

A Magyar Posta júliustól szeretné bevezetni a könyvelt levélküldemények elektronikus nyomonkövetését is. 

A Magyar Posta tavaly tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése projektjét, amely júliustól működik majd élesben. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetén. A könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetőek lesznek, és csökken a papíralapú adminisztráció, ami a feladók számára költségmegtakarítást tesz lehetővé, mivel a papír alapú feladás drágább lesz az elektronikus feladáshoz képest – jegyezték meg.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

audit

auditbizonyítékok nyerésére és ezek objektív kiértékelésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Gazdaság Hírek