Áremelés és átalakítás a Magyar Postánál

Árváltozás és átalakítás várható a Magyar Postánál

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Magyar Posta feburár elsejétől levéltermék portfólióját egyszerűsíteni fogja, emellett pedig áremelés is várható. A változás főleg az üzleti ügyfeleket fogja érinteni, illetve a lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható.

Magyar Posta

A lakosság által leginkább használt terméke a 30 grammos közönséges levél feladási ára nem fog változni február elsejétől, azonban az 50 grammos levél díja 5 Forinttal fog emelkedni. Az elsőbbségivel feladott 30 és 50 grammos levelek ára szintén 5-5 Forinttal emelkedik. – jelentette be a Magyar Posta. 

 

Februártól a vállalati és üzleti ügyfelek körében a tömeges feladású közönséges levelek díja a tavaly évhez hasonlóan átlagosan 9,4 százalékkal fognak emelkedni. Az ajánlott többletszolgáltatás 320 forint helyett 350 forintba kerül, a tértivevény ára pedig 220 forintról 240 forintra nő.

 

Az áremelés mellett a Posta ezen kívül levéltermék portfólióján is változtat, amely során összevonnak több súlykategóriát is, így a korábbi 7 helyett csupán 4 súlykategória lesz elérhető ezentúl. Az egyszerűsítés csak az átlagosnál nagyobb súlyú leveleket érinti, amelyek 50 gramm felett vannak. A súlykategóriák összevonása miatt az üzleti ügyfelek várhatóan egyes tételek eseetén magasabb árakat érzékelhetnek, azonban más tételek esetén pedig csökkenést. 

hirdetes

 

hirdetes

A posta közleménye szerint portfóliójuk egyszerűsítését az átláthatóbb és ügyfélbarátabb strukrúra miatt hozzák létre, amely emellett illeszkedik a modernizációs folyamatokhoz is. 

 

A Magyar Posta júliustól szeretné bevezetni a könyvelt levélküldemények elektronikus nyomonkövetését is. 

 

A Magyar Posta tavaly tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése projektjét, amely júliustól működik majd élesben. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetén. A könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetőek lesznek, és csökken a papíralapú adminisztráció, ami a feladók számára költségmegtakarítást tesz lehetővé, mivel a papír alapú feladás drágább lesz az elektronikus feladáshoz képest – jegyezték meg.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

2019-02-14

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

Jelentősen emelkedett a lakossági fogyasztás az elmúlt évben. Egy felmérés alapján a mintegy 18 ezer kiskereskedelmi egységben mintegy 2300 milliárd forint volt az éves forgalom. A gyártói és a diszkontáruházak a legnépszerűbbek.

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet a tengerszint

2019-02-18

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet...

Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére – jelentette az SVT svéd köztévé. Egyre valószínűbb, hogy felhúznak egy 21 kilométer hosszú védművet is. Valahol már nem hajlandók biztosítást sem kötni vonatkozó káresetekre.

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú

2019-02-18

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két...

Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen állat él a Földön, mindkettő nőstény és nem lehetnek utódaik.

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

2019-02-18

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós 2015 és 2016 márciusa között majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson – jelentették be kutatók.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Belföld Gazdaság Hírek

Szótár

minõségbiztosítás

a minõségirányításnak az a része, amely a bizalomkeltés megteremtésére... Tovább

társadalomközpontú marketing

A szervezetnek az a feladata, hogy meghatározza a célpiacok szükségleteit, igényeit és... Tovább

Tovább a lexikonra