notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Árvízkárok enyhítésére fordítanák az augusztus 20-i ünnepség költségeit

hirdetes

Árvízkárok enyhítésére fordítanák az augusztus 20-i ünnepség költségeit

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A hetek óta tartó esőzések folyamatos áradásokat okoznak az országban, több ezer embert kellett ideiglenesen kitelepíteni. Az árvizek százmilliárdos károkat okoztak a mezőgazdaságban és az ingatlanvagyonban.

árvíz

 

Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!

 Civilek egy csoportja azt kezdeményezte, hogy idén ne legyenek tűzijátékok augusztus 20-án, a megtakarított pénzt fordítsák kárenyhítésre. Egy nap alatt hatvanezer támogatót szereztek, és a kormányzatnak is tetszik az ötlet, de a tűzijátékról nem biztos, hogy lemondanak.


"Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!" - hirdeti címében egy kezdeményezés a Facebookon . A csoporthoz egy nap alatt 65 ezren csatlakoztak. A kormány  álláspontja egyelőre képlékeny, hivatalosan csak annyit mondtak, hogy megfontolják.

A kormány  reakciója


A kormány kommunikációs stábjában dolgozó forrásaink szerint ugyanakkor a kezdeményezés elnyerte a kormány tetszését is, a közigazgatási és igazságügyi minisztériumban maguk is gondolkodtak rajta, hogy visszafogottabb ünnepet tartsanak és a megtakarított pénzeket az árvízkárok enyhítésére fordítsák.

hirdetes

A döntés azonban a Miniszterelnökségé, melyet értesüléseink szerint még győzködni kell. A miniszterelnök környezetéből származó információink szerint tűzijátékot mindenképpen szeretnének, de az ünnepség költségein spórolnának. Egyes forrásaink szerint az már régen eldőlt, hogy tűzijáték lesz.

A kezdeményezést kormányzati forrásaink szerint egyelőre inkább a baloldali sajtó kapta fel, így most azon dolgoznak, hogy a jobboldali sajtó is számoljon be róla - megnyerve ezzel a Fidesz szavazóinak a támogatását is.

hirdetes

Milyen összegről van szó?


Az augusztus 20-i állami ünnepségek fővárosi rendezvényei tavaly nettó 240 millió forintba kerültek, tavalyelőtt az összköltség meghaladta a 290 millió forintot. 2001-ben, az előző Orbán-kormány utolsó augusztus 20-i tűzijátéka áfa nélkül 247 millió forintba került .

A facebookos csoport a vidéki tűzijátékok elhagyását is kezdeményezte, így az önkormányzatok is megspórolhatnák a költségeket, amiket szintén az árvízi helyreállításra lehetne fordítani.

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

felhasználási engedély

hozzájárulás az elõírt követelményeknek nem megfelelõ termék felhasználásához,... Tovább

vásárlásösztönzés

Különböző, többnyire rövid ideig ható ösztönző eszközök együttese, amelynek célja hogy... Tovább

Tovább a lexikonra