notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Az ASP.Net 3.5 újdonságai

Az ASP.Net 3.5 újdonságai

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2007 november 19.-én adta ki a Microsoft a .Net Framework 3.5-ös változatát, a Visual Studio 2008-cal együtt. Megnéztük, milyen újdonságokat tartogat számunkra az új Visual Studio és az ASP.Net 3.5-ös változata, és hogy ezek miként segítik a programozó munkáját.
 

 Adatmegjelenítés – ListView, DataPagerKét új adatkezelést-adatmegjelenítést megkönnyítő vezérlőt használhatunk fel az ASP.Net 3.5-ös verziójától kezdve: a ListView a DataPager-rel együtt hatékony párost alkot. A ListView a Repeater rugalmas adatmegjelenítési tulajdonságait ötvözi a DataGrid gazdag funkcióival. Míg a DataGrid megjelenésével, színvilágával lehet zsonglőrködni, de alapvetően egy táblázatban fognak megjelenni az adatok, addig ListView használatával gyakorlatilag bármilyen HTML elembe foglalhatjuk adatainkat - mégsem kell például a lapozásról, rendezésről, illetve elemek szerkesztéséről lemondanunk.

Ajax egyszerűen - UpdatePanelAz UpdatePanel elem használata igazán egyszerű: erre a panelre olyan vezérlőket tehetünk, amelyek frissítését aszinkron módon szeretnénk biztosítani. Ennek eléréshez a programozónak nem kell külön JavaScript-et írni, elegendő az oldalra egy ScriptManager vezérlőt elhelyezni. Meghatározhatunk triggereket is, amelyekkel többek között az UpdatePanel vezérlőn kívüli események változtathatják a panelen lévő tartalmat.
hirdetes
Sajnos ennek a módszernek a hátránya az, hogy a szerver terhelését nagyban növeli, ugyanis egy ilyen aszinkron frissítésnél nem csak a panelhez, hanem a teljes oldalhoz tartozó adatokat is elküldjük a szerverre. Néhány vezérlőt pedig nem lehet UpdatePanel-re helyezni.

LINQ – Language Integrated QueryA LINQ a .Net Framework egy olyan komponense, amely alkalmazásával lehetővé válik a programkódból XML fájlokban, tömbökben, bizonyos objektumokon lekérdezéseket végrehajtani. Ezen lekérdezések formátuma nagyon hasonlít az SQL-hez, az eredmények pedig a memóriában állnak rendelkezésünkre.
hirdetes

A Visual Studio 2008 újdonságaiA honlapok fejlesztése során eddig a Design és a Source nézet között választhattunk. E kettőt kombinálja a Split nézet, amelyben mind az oldal kódját, mind a böngészőben várható megjelenését láthatjuk.
Több támogatást kapunk a CSS fájlok írásához is – ezek a funkciók a Microsoft Expression Web honlapszerkesztő programból lehetnek ismerősek.
A lista korántsem teljes; ízelítőt kaphatunk a Visual Studio 2008 lehetőségeiből, ha az ingyenesen letölthető Express változatokat beszerezzük az alábbi linkről: http://www.microsoft.com/express/

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

Benchmarking

Az a folyamat, amikor a vállalat üzleti folyamatait más vezető vállalatok hasonló adataival... Tovább

copytesztelés

Egy reklám tesztelése és hatásának mérése a célcsoport körében. Tovább

Tovább a lexikonra