notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ASP.Net 3.5 újdonságai

hirdetes

Az ASP.Net 3.5 újdonságai

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

2007 november 19.-én adta ki a Microsoft a .Net Framework 3.5-ös változatát, a Visual Studio 2008-cal együtt. Megnéztük, milyen újdonságokat tartogat számunkra az új Visual Studio és az ASP.Net 3.5-ös változata, és hogy ezek miként segítik a programozó munkáját.
 

 Adatmegjelenítés – ListView, DataPagerKét új adatkezelést-adatmegjelenítést megkönnyítő vezérlőt használhatunk fel az ASP.Net 3.5-ös verziójától kezdve: a ListView a DataPager-rel együtt hatékony párost alkot. A ListView a Repeater rugalmas adatmegjelenítési tulajdonságait ötvözi a DataGrid gazdag funkcióival. Míg a DataGrid megjelenésével, színvilágával lehet zsonglőrködni, de alapvetően egy táblázatban fognak megjelenni az adatok, addig ListView használatával gyakorlatilag bármilyen HTML elembe foglalhatjuk adatainkat - mégsem kell például a lapozásról, rendezésről, illetve elemek szerkesztéséről lemondanunk.

Ajax egyszerűen - UpdatePanelAz UpdatePanel elem használata igazán egyszerű: erre a panelre olyan vezérlőket tehetünk, amelyek frissítését aszinkron módon szeretnénk biztosítani. Ennek eléréshez a programozónak nem kell külön JavaScript-et írni, elegendő az oldalra egy ScriptManager vezérlőt elhelyezni. Meghatározhatunk triggereket is, amelyekkel többek között az UpdatePanel vezérlőn kívüli események változtathatják a panelen lévő tartalmat.
hirdetes
Sajnos ennek a módszernek a hátránya az, hogy a szerver terhelését nagyban növeli, ugyanis egy ilyen aszinkron frissítésnél nem csak a panelhez, hanem a teljes oldalhoz tartozó adatokat is elküldjük a szerverre. Néhány vezérlőt pedig nem lehet UpdatePanel-re helyezni.

LINQ – Language Integrated QueryA LINQ a .Net Framework egy olyan komponense, amely alkalmazásával lehetővé válik a programkódból XML fájlokban, tömbökben, bizonyos objektumokon lekérdezéseket végrehajtani. Ezen lekérdezések formátuma nagyon hasonlít az SQL-hez, az eredmények pedig a memóriában állnak rendelkezésünkre.
hirdetes

A Visual Studio 2008 újdonságaiA honlapok fejlesztése során eddig a Design és a Source nézet között választhattunk. E kettőt kombinálja a Split nézet, amelyben mind az oldal kódját, mind a böngészőben várható megjelenését láthatjuk.
Több támogatást kapunk a CSS fájlok írásához is – ezek a funkciók a Microsoft Expression Web honlapszerkesztő programból lehetnek ismerősek.
A lista korántsem teljes; ízelítőt kaphatunk a Visual Studio 2008 lehetőségeiből, ha az ingyenesen letölthető Express változatokat beszerezzük az alábbi linkről: http://www.microsoft.com/express/

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Url

A webcím, más néven URL (mely a Uniform Resource Locator [egységes erőforrás-azonosító]... Tovább

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

Tovább a lexikonra