notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem jó ötlet atombombát dobálni a hurrikánokra

hirdetes

A tudósok szerint sem jó ötlet atombombát dobálni a hurrikánokra

ich.hu
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az Axios cikke szerint Trump a felhők úgynevezett szemébe dobna atomot, hogy az erősödő vihar még azelőtt szétessen, hogy lakott területen partot ér.

A tudósok szerint sem jó ötlet atombombát dobálni a hurrikánokra

A beosztottak állítólag azt ígérték, utánanéznek ennek, habár időközben Trump azt állította, mindebből egy szó nem igaz: sem most, sem korábban nem érdeklődött az atomfegyverek ilyen irányú bevetéséről. Az Axios újságírója viszont kitart cikke mellett, szerinte valós dologról van szó.


Az írás után a NOAA tudósai arra figyelmeztettek, ha atommal támadnának egy ilyen ciklont, a robbantás után felszabaduló sugárzó anyagok nagyobb kárt tennének a környezetben, mint a partot elérő viharok. A hurrikánok ráadásul elképesztő erejűek, a számítások szerint egyetlen 10 megatonnás szerkezet sem lenne rá hatással. A NOAA szerint az is probléma, hogy nem minden viharból lesz hurrikán, így lehetetlen eldönteni, melyik felhőbe dobjanak atomot. A találomra való bevetés pedig több mint veszélyes.

hirdetes


A NOAA felidézi, már az 1950-es években is felmerült, hogy a hurrikánokat esetleg atomfegyverekkel gyengítsék, de a hatalmak végül mindig letettek róla. Hogy a gondolat minek hatására találta meg a mostani elnököt, nem ismert.


 

Forrás: HVG.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

felhasználási engedély

hozzájárulás az elõírt követelményeknek nem megfelelõ termék felhasználásához,... Tovább

környezeti politika

környezeti politika Egy szervezet környezeti teljesítményére vonatkozó általános... Tovább

Tovább a lexikonra
Tudomány