notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az elõaudit az MSZ EN ISO 9001:2001 rendszer tanúsíttatásában

hirdetes

Az elõaudit az MSZ EN ISO 9001:2001 rendszer tanúsíttatásában

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minõségirányítási rendszer szerinti tanúsítvány megszerzésének utolsó lépése az audit. Az audit egy külsõ, független szervezet által tartott dokumentált folyamat, mellyel a minõségirányítási rendszer mûködésének megfelelõssége ellenõrizhetõ.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az elõaudit nem szerves része a tanúsító auditnak, nem kötelezõ jellegû.

Az elõaudit a következõ szakaszokra tagolható:

  • dokumentációs elõzetes átvizsgálása
  • helyszíni szakvéleményezés
  • rövid jelentés készítése

Az elõaudit során az auditor összehasonlítja a MIR gyakorlati mûködését és a rendszer dokumentációját az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeivel, részletes értékelést ad a vezetõség számára a szabványnak való megfelelés mértékérõl. Az auditor írásban teszi meg észrevételeit, felsorolja az észlelt hibákat és javaslatot tesz kijavításukra.

hirdetes
Az elõaudit a tanúsító audithoz hasonló terjedelmû, mélységû és szigorúságú vizsgálat, azonban a szervezetre nézve semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. Elõnye, hogy feltárja azokat az eltéréseket, amelyek megléte a tanúsítás sikerét veszélyeztetheti és amelyek kijavítása a késõbbi tanúsítás eredményességét nagymértékben növeli.
hirdetes
Az elõaudit során szerzett ismeretek a további tanúsító audit részét képezik.
A minõségirányítási vezetõ a felelõs a feltárt hibáknak, az auditori jelentésben megfogalmazott javaslatok figyelembevételével történõ kijavításáért, a javító intézkedések hatékonyságának ellenõrzéséért.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eltérés

egy követelmény (3.1.2.) nem teljesülése Tovább

folyamatos fejlesztés

ismétlõdõ tevékenység a követelmények teljesítési képességének növelésére ... Tovább

Tovább a lexikonra