notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2008 Augusztus 20-ai programok: Budapest és vízpart, Pécs, Szeged, Kecskemét, Dunaújváros, Debrecen, Szeged, Győr, Miskolc

hirdetes

Augusztus 20-ai programok

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

2009-es Augusztus 20-i prgramok ide kattintva!

Az államalapítás ünnepén, az "ország születésnapján" soha ennyi program nem várta eddig a budapestieket és az ide látogatókat: a hagyományos tűzijáték és Kenyérfesztivál, az ünnepi zászlófelvonás és a tisztavatás mellett dunai sárkányhajó-verseny, zenehajó, valamint történelmi gálaműsor köszönti majd Magyarországot.

Rendezvények

"Az Ország Születésnapjának" idei hét programjából három elem először szerepel az ünnepségsorozaton. Augusztus 19-én este a Hősök terén a Történelmi Gála emlékezik meg az idén 1007 éves magyar államiságról - a zenés-táncos előadás Czomba Imre zenéjével, Román Sándor koreográfiájával készül.

Augusztus 20-án este, a tűzijáték előtt a Kajak-Kenu Szövetség részvételével sárkányhajó versenyt nézhet a közönség a Duna-parton a Margit híd és a Lánchíd között, ezt követően pedig - a szokás szerint 21 órakor kezdődő tűzijáték előtt -, Zenehajó közlekedik majd a két part mentén. A hajón játszó ütőszenekar a tűzijáték előtti fél órában szórakoztatja majd a rakparton várakozókat.

hirdetes

 Kenyérfesztivál

Harmadik éve rendezik meg augusztus 20-án az egész napos Kenyérfesztivált a Városligetben. A fesztivál hagyományos programjai - kenyérsütés, népi játékok, zenés-táncos produkciók, gasztronómiai műsorszámok - várják majd egész nap a látogatókat.

A katonai zászlófelvonás és koszorúzás, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett új tisztek avatása ebben az évben két helyszínen zajlik majd: az elsőre a korábbi évekhez hasonlóan 20-án reggel, az Országház előtt kerül sor, az ezt követő tisztavatás viszont az ezeréves magyar államiság egyik legszebb, szimbolikus helyszínén, a Hősök terén történik.

hirdetes

Új elemekkel gazdagodik a tűzijáték is

A korábbi évekkel ellentétben idén hat helyszínről - a Lánchíd, a Citadella, az Erzsébet híd északi és déli járdája mellett a Margit híd és a Lánchíd, illetve a Szabadság híd és a Petőfi híd között két uszályról - lövik majd fel a rakétákat.

A Kossuth teret az ünnepen és a tűzijáték előtt az Oktatási és Kulturális Minisztérium tölti meg programmal. Augusztus 13-tól augusztus 20-ig a Kossuth tér különleges Dallamparkká alakul. Augusztus 18-án este ugyanitt hangzik fel az ötödik Örömkoncert - a Zuglói Filharmonikusok Erkel, Liszt, Brahms, Berlioz műveiből összeállított hangversenyt adnak elő.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditprogram

egy meghatározott idõtartamra tervezett, meghatározott célra irányuló egy, vagy több... Tovább

franchise

Termelők, nagykereskedők és más szolgáltató szervezetek mint rendszergazdák és független... Tovább

Tovább a lexikonra