notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2008 Augusztus 20-ai programok: Budapest és vízpart, Pécs, Szeged, Kecskemét, Dunaújváros, Debrecen, Szeged, Győr, Miskolc

hirdetes

Augusztus 20-ai programok

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

2009-es Augusztus 20-i prgramok ide kattintva!

Az államalapítás ünnepén, az "ország születésnapján" soha ennyi program nem várta eddig a budapestieket és az ide látogatókat: a hagyományos tűzijáték és Kenyérfesztivál, az ünnepi zászlófelvonás és a tisztavatás mellett dunai sárkányhajó-verseny, zenehajó, valamint történelmi gálaműsor köszönti majd Magyarországot.

Rendezvények

"Az Ország Születésnapjának" idei hét programjából három elem először szerepel az ünnepségsorozaton. Augusztus 19-én este a Hősök terén a Történelmi Gála emlékezik meg az idén 1007 éves magyar államiságról - a zenés-táncos előadás Czomba Imre zenéjével, Román Sándor koreográfiájával készül.

Augusztus 20-án este, a tűzijáték előtt a Kajak-Kenu Szövetség részvételével sárkányhajó versenyt nézhet a közönség a Duna-parton a Margit híd és a Lánchíd között, ezt követően pedig - a szokás szerint 21 órakor kezdődő tűzijáték előtt -, Zenehajó közlekedik majd a két part mentén. A hajón játszó ütőszenekar a tűzijáték előtti fél órában szórakoztatja majd a rakparton várakozókat.

hirdetes

 Kenyérfesztivál

Harmadik éve rendezik meg augusztus 20-án az egész napos Kenyérfesztivált a Városligetben. A fesztivál hagyományos programjai - kenyérsütés, népi játékok, zenés-táncos produkciók, gasztronómiai műsorszámok - várják majd egész nap a látogatókat.

A katonai zászlófelvonás és koszorúzás, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett új tisztek avatása ebben az évben két helyszínen zajlik majd: az elsőre a korábbi évekhez hasonlóan 20-án reggel, az Országház előtt kerül sor, az ezt követő tisztavatás viszont az ezeréves magyar államiság egyik legszebb, szimbolikus helyszínén, a Hősök terén történik.

hirdetes

Új elemekkel gazdagodik a tűzijáték is

A korábbi évekkel ellentétben idén hat helyszínről - a Lánchíd, a Citadella, az Erzsébet híd északi és déli járdája mellett a Margit híd és a Lánchíd, illetve a Szabadság híd és a Petőfi híd között két uszályról - lövik majd fel a rakétákat.

A Kossuth teret az ünnepen és a tűzijáték előtt az Oktatási és Kulturális Minisztérium tölti meg programmal. Augusztus 13-tól augusztus 20-ig a Kossuth tér különleges Dallamparkká alakul. Augusztus 18-án este ugyanitt hangzik fel az ötödik Örömkoncert - a Zuglói Filharmonikusok Erkel, Liszt, Brahms, Berlioz műveiből összeállított hangversenyt adnak elő.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eredményesség

a tervezett tevékenységek megvalósításának és a tervezett eredmények elérésének mértéke Tovább

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feladat és hatásköre: Az önkormányzati... Tovább

Tovább a lexikonra