notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Automatikusan hívja a mentőket a magyar fejlesztésű mobilapplikáció

Automatikusan hívja a mentőket a magyar fejlesztésű mobilapplikáció

ich.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerencsére nem mindennapos eset, de előfordul, hogy valaki közlekedési balesetet szenved, de nem képes segítséget – mentőt, tűzoltót vagy akár a családtagját – hívni. Egy magyar fejlesztésű applikáció az ilyen helyzetekben segít: automatikusan érzékeli a balesetet, és riasztja azt, akit, amit a felhasználó előzetesen beállított a készülékén. Ez lehet akár a 112-es egységes európai segélyhívó szám is.

Automatikusan hívja a mentőket a magyar fejlesztésű mobilapplikáció

A SYL (Save Your Life) appot úgy tervezték, hogy vészhelyzetként értékeljen bizonyos mértékű hirtelen lassulást – ami egy közlekedési balesetkor törvényszerűen bekövetkezik. Ha a szoftver több mint 2 G-t érzékel (ez a tervezők szerint egy 72,42 km/h-ról 1 másodperc alatt állóhelyzetre való lassulásnak megfelelő érték), akkor üzembe helyezi magát, és erről értesítést is küld a felhasználónak.


Ha a riasztás fals, netán a felhasználó úgy ítéli meg, hogy szükségtelen a segítséghívás, akkor 120 másodperce van arra, hogy inaktiválja a programot. Ha azonban az applikáció működését nem állítja le senki – tegyük fel az egyik legrosszabbat, például azt, hogy a felhasználó eszméletlen –, akkor annak algoritmusa behatárolja a készülék koordinátáit műholdas kapcsolatok vagy internet segítségével. Ha ez nem lehetséges, a vészhelyzeti üzenet az okostelefon utolsó ismert helyével kerül kiküldésre az előzetesen kiválasztott partnereknek, amelyek sorába – ahogy már írtuk – felvehető a 112-es egységes segélyhívó szám is, pár száz forintos, fizetős opcióként. (Az alapszoftver mindazonáltal ingyenes.)

hirdetes


Az applikáció a koordinátákon kívül továbbítja az alapvető fontosságú egészségügyi adatokat, így például a vércsoportot vagy a gyógyszerérzékenységet is.

 


 

Forrás: MTI.hu/HIRADO.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 240

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Tudomány

Szótár

infrastruktúra

<szervezet> egy szervezet mûködéséhez szükséges feltételek, berendezések és... Tovább

auditor

személy, akinek megvan a felkészültsége audit végzésére Tovább

Tovább a lexikonra